Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4907
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    617626

Auteurs van dit blog

Matthäus Passion voert Hart & Ziel Lijst van NPO Radio 4 aan


de redactie

318 weergaven

NPO Radio 4 draait een week lang favorieten van luisteraars

De Matthäus Passion van Bach is het favoriete klassieke muziekstuk van de NPO Radio 4 luisteraar. In het NPO 2-programma Podium Witteman en op de klassieke zender zelf is vanavond de top 3 van de NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst bekendgemaakt. Het Requiem van Mozart staat op nummer twee. De 9e symfonie van Dvořák is gestegen van de zevende naar de derde plaats.

 

  1. Johann Sebastian Bach – Matthäus Passion
  2. Wolfgang Amadeus Mozart – Requiem
  3. Antonín Dvořák – Symfonie nr. 9 ‘Uit de Nieuwe Wereld’

 

NPO Radio 4 maakt donderdagochtend 8 oktober de volledige Hart & Ziel Lijst bekend. De luisteraars van Radio 4 konden vorige week stemmen op de klassieke muziek die hen het meest raakt, ontroert en inspireert. Ook konden zij persoonlijke verhalen insturen die daarbij horen.

 

De Hart & Ziel Lijst wordt uitgezonden van maandag 12 tot en met vrijdag 16 oktober tussen 07:00 en 19:00 uur op NPO Radio 4 en bestaat uit de 300 meest geliefde muziekstukken van de luisteraar. Bekende schrijvers lezen tussen 19:00 en 20:00 uur in het programma Passaggio hun Hart & Ziel-verhaal voor.

 

Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 oktober zendt NPO 2 rond 23:00 uur, direct na Nieuwsuur, het programma Hart & Ziel uit, waarin presentator Tijl Beckand op zoek gaat naar de verhalen achter bekende klassieke muziekstukken.

 

Hart & Ziel Festival in TivoliVredenburg
De Hart & Ziel Lijst wordt op vrijdag 16 oktober afgesloten met een bijzondere finale: het Hart & Ziel Festival in TivoliVredenburg, Utrecht. NPO Radio 4 zendt daar de hele dag uit. Publiek is van harte welkom om aanwezig te zijn. Het Festival vindt plaats van 09:00 tot 19:00 uur en is gratis toegankelijk.

 

Na afloop van de uitzending van de Hart & Ziel Lijst volgt vrijdagavond 16 oktober het Hart & Ziel Concert in de Hertz in TivoliVredenburg. Violiste Rosanne Philippens, mezzosopraan Barbara Kozelj en blokfluitiste Lucie Horsch spelen samen met het ensemble Ludwig hoogtepunten uit de Hart & Ziel Lijst. Het concert begint om 20:15 uur en wordt live op NPO Radio 4 uitgezonden.

 

Voor meer informatie over de Hart & Ziel Lijst 2015 en verhalen van luisteraars: nporadio4.nl/hartenziel


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.