Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4907
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    618086

Auteurs van dit blog

Regionale omroepen starten weer met inzamelactie Samen voor de Voedselbank


de redactie

314 weergaven

Na een succesvolle actie vorig jaar hebben alle 13 regionale omroepen de handen weer ineen geslagen om de inzamelactie Samen voor de Voedselbank ook dit najaar te organiseren. Deze landelijke inzamelactie werd vorig jaar afgesloten met een eindstand van 2,5 miljoen euro!  Voor een actie die maar twee weken liep is dat een fenomenale opbrengst, die niemand had durven dromen. De regionale omroepen zijn ontzettend blij met alle aandacht en hulp die vanuit de samenleving werd getoond.

 

Actieperiode
Van 7 tot en met 18 december staan alle regionale omroepen in Nederland in het teken van de actie Samen voor de Voedselbank. Tijdens de actie voor de Kerstperiode zamelen de omroepen lang houdbare levensmiddelen in voor de Voedselbanken in hun eigen uitzendgebied. De inzameling van deze producten wordt uitgevoerd in samenwerking met de regionale voedselbanken, alle inwoners en diverse gemeenten en bedrijven.

 

1,8 miljoen voedselpakketten in 2014
Met de feestdagen voor de deur hangt er een gezellige sfeer en is iedereen druk bezig met het plannen van de feestdagen en het inkopen van de daarbij behorende lekkernijen. Helaas geldt dit niet voor 37.000 huishoudens in Nederland. Zij leven onder de armoedegrens en elke dag weer is het een uitdaging om een maaltijd op tafel te zetten. De Voedselbank biedt steun in de vorm van voedselpakketten, maar ook zij kampen met een steeds kleinere bevoorrading.  Er zijn 157 voedselbanken aangesloten bij de Voedselbanken Nederland, waar 9.900 vrijwilligers werken en wekelijks 100.000 mensen worden gevoed, waarvan bijna  40.000 kinderen. In 2014 werden 1,8 miljoen voedselpakketten uitgeleverd.

 

De regionale omroep  samen sterk
De regionale omroepen zijn in staat om gezamenlijk heel Nederland te betrekken bij deze sympathieke inzamelactie Samen voor de Voedselbank, die ook zorgt voor sociale binding in de regio. De betrokkenheid in de samenleving staat in deze actie centraal en het stimuleert mensen om juist wat voor hun medemens in hun buurt te doen.  De regionale omroepen zijn ontzettend blij met alle aandacht en hulp die vorig jaar vanuit de samenleving werd getoond. Voor een actie die maar twee weken liep was de opbrengst fenomenaal, en dat had niemand durven dromen.

 

Iedereen kan meehelpen. In heel het land worden inzamelpunten gestart waar houdbare levensmiddelen gedoneerd kunnen worden. Ga naar de website van uw regionale omroep om te zien hoe u kunt helpen.

 

Er is momenteel veel aandacht voor de schrijnende situatie van buitenlandse vluchtelingen. Daaraan wil de regionale omroep niet voorbijgaan, maar met deze actie wordt de nood van gezinnen in Nederland die geen cent hebben, niet vergeten.


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.