Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4907
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    617878

Auteurs van dit blog

NPO 3FM DJ Joram Kaat reist mee met vluchtelingen


de redactie

346 weergaven

BEAM, het jongerenmerk van de Evangelische Omroep, is afgelopen week gestart met een actieweek voor vluchtelingen onderweg. De actie ‘Drop je uurloon’ moedigt jongeren aan om één uurloon te doneren voor de hulp aan vluchtelingen. BEAM richt zich daarbij in het bijzonder op vluchtelingen op de onzichtbare en barre route door de Balkan.

 

Presentator Joram Kaat is op dit moment op bezoek in het Servische Subotica, een stad die grenst aan Hongarije. “Vluchtelingen verschijnen voor het eerst in beeld wanneer ze aankomen op de stranden van bijvoorbeeld Lesbos of Kos. En later zie je ze weer, wachtend op de trein in Hongarije. Maar over de lange tocht van het Griekse vasteland naar de Hongaarse grens weten we bijna niks. Ik wil uitzoeken hoe deze mensen de lange reis maken en hoe we hen kunnen ondersteunen zolang ze nog onderweg zijn.”

 

De opbrengst van de actie gaat via EO Metterdaad naar onder andere World Vision. Deze hulporganisatie deelt dekens en slaapmatten uit in plaatsen waar vluchtelingen tot rust komen en de nacht doorbrengen. Ook worden babypakketten gemaakt voor zwangere vrouwen en jonge moeders. En er is bijzondere aandacht voor kinderen die alleen op de vlucht zijn, omdat hun ouders bijvoorbeeld geen geld hadden voor een overtocht voor het hele gezin. Joram: “Je moet er niet aan denken om als kind in je eentje deze route af te leggen. Echt te gek als we hen kunnen helpen, zodat ze er niet helemaal alleen voor staan.” Naar schatting zijn er 8.000 kinderen in hun eentje onderweg.

 

Joram houdt een videodagboek bij op de website eo.nl/beam. Via deze site kunnen jongeren een uurloon – of een veelvoud daarvan – doneren. Joram: “Zo geeft iedereen wat hij of zij kan, precies hetzelfde deel van wat je op zaterdag verdient in de supermarkt of ’s avonds achter de bar. Alle beetjes helpen. Met een klein bedrag help je een vluchteling al warm de nacht door of geef je een baby een stapel schone luiers.”

 


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.