Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4898
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    612594

Auteurs van dit blog

538 maakt radio on demand


de redactie

538 weergaven

538.png.4c6e130c1bda40c01edffe470643b611.png538 presenteert een nieuwe en mobile first verschijningsvorm van radio. De app-gebruiker schakelt snel en makkelijk tussen liveradio en on demand, TV 538, een eigen muziekplaylist, de negen digitale stations en alle hoogtepunten van 538. De nieuwe app biedt het beste van 538, zelf samengesteld door de luisteraar.


De app is getest door de dj’s van 538. Edwin Evers: "Natuurlijk kun je ‘Evers Staat Op’ gemakkelijk live luisteren via de app. Wat ik ook te gek vind is dat je je favoriete nummers en interviews eenvoudig kan toevoegen aan een persoonlijke playlist. Ook zag ik dat de app gekoppeld kan worden aan Spotify en binnenkort ook aan JUKE en andere veelgebruikte muziekdiensten." Coen Swijnenberg zegt over de app: "De beste fragmenten uit onze show wissel je in de app gemakkelijk af met een live optreden of één van de negen digitale stations." Sander Lantinga vult aan: ‘Ik gebruik de app van 538 vaak en stel daar dan mijn ‘eigen 538’ in samen. Het is leuk om oude fragmenten van bijvoorbeeld ‘Lovers x Haters’ of andere 538-programma’s terug te kijken terwijl ik andere dingen aan het doen ben."


Jeroen de Bakker – CMO Brand & Online Talpa Radio: "De behoeftes van de 538-luisteraar veranderen niet, maar het gedrag en de wijze van mediaconsumptie wel. Live naar de radio luisteren is met 144 minuten per dag (oftewel 76%) de grootste audiobron, gevolgd door de muziekdiensten met 12% luisteraandeel per dag, blijkt uit onderzoek van NLO. Wel zien we een verschuiving naar online luisteren en online video consumptie. 538-fans bepalen steeds vaker zelf waar en wanneer ze intunen en nu steeds meer gebruikers onbeperkt mobiele data hebben wordt er onderweg veel meer live radio geluisterd. Met de nieuwe app biedt 538 een compleet nieuwe vorm van radio. Het is een dynamisch product dat de komende tijd doorontwikkeld wordt."


Eén app, alle hits
538 heeft samen met haar gebruikers problemen in kaart gebracht, praktische oplossingen bedacht en getest en gevalideerd. De iOS en Android apps zijn gebouwd op het Native Reactie framework. Voor het streamen van de muziek wordt gebruik gemaakt van het Triton Stream platform wat zorgt voor een stabiele luisterervaring, beter inzicht in luistergedrag en de basis legt voor targetted audio advertising. De app is ontwikkeld in samenwerking met Q42, Unitid en Polteq. 


De vernieuwde app is gratis te downloaden via 538.nl/app en is beschikbaar voor Apple en Android. Gebruikers van de 538 app kunnen de nieuwe versie updaten via de app stores.

 

image.thumb.png.40d4544b43d2523b450e00e2f318fb7c.png

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.