Spring naar bijdragen

Auteurs van dit blog

  • de redactie 390

Studio Brussel-presentator Stijn Van De Voorde trekt over het kanaal en gaat op zoek naar wat Britain zo 'Great' maakt

de redactie

79 weergaven

In juni 2016 achtten de Britten in een referendum de tijd rijp om de Europese Unie op het gemakje te verlaten. Sindsdien zijn de tijden er niet minder woelig op geworden. Door het politieke geharrewar zouden we bijna vergeten dat het Verenigd Koninkrijk een unieke plaats is op deze aardbol. Dat ontdekt Stijn Van De Voorde in Great! Britain, de nieuwe online videoreeks van Studio Brussel op VRT NU. 


Stijn Van De Voorde gaat in vier afleveringen op zoek naar wat Britain zoal Great maakt: Muziek! Sport! Londen! Epische landschappen! Humor! En… de lokale bevolking, uiteraard. Het resultaat is een vierdelige reeks over vier thema’s: sporthelden in Good Sports, Beautiful Britain over de pracht van het Britse landschap, Britse humor in Stand-up Britain en Lovely London over de hoofdstad. Ook enkele grote namen passeren de revue in Great! Britain. Stijn ontmoet onder meer Carla Kompany (Mancunian en vrouw van), Damian Lewis (acteur uit Homeland en Billions), Ed Westwick (acteur uit Gossip Girl), Iain Glen (Ser Jorah Mormont uit Game of Thrones), Ricky Gervais, Chris 'Woody' Wood (drummer bij Bastille) en Ben Eine (street artist en vriend van Banksy).


On air gaat Studio Brussel op zoek naar welke muzikanten Groot-Brittanië zo groots maken. Vanaf maandag 6 november kunnen luisteraars stemmen op hun favoriete Britse artiesten via stubru.be om zo hun eigen muzikaal elftal samen te stellen. Aan het einde van de week, op vrijdag 10 november, draait de radiozender de hele dag Britse muziek, met als kers op de taart tussen 17.00 en 18.00 uur het ultieme Britse elftal volgens de Studio Brussel-luisteraars.


Great! Britain: vrijdag 10 november van 09:00 tot 18:00 uur op Studio Brussel.

 

Foto Great! Britain © VRT0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden


×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.