Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    2275
  • opmerkingen
    225
  • weergaven
    37849

Auteurs van dit blog

Puur NL gaat verder als RADIONL

de redactie

236 weergaven

Selectie_137.png.43de0205f7a30a0e75ae50fc51e3c7cd.pngVanaf 1 december gaat er een samenwerking van start met gevolgen voor de regionale radiostations Puur NL, RADIONL en Radio 8FM.


Puur NL
Puur NL gaat verder als RADIONL en de volledige productie wordt overgeheveld naar Sneek. Liefhebbers van Nederlandstalige muziek in Brabant en Zeeland worden op hun wenken bediend met de forse uitbreiding van live programmering die RADIONL biedt.


Radio 8FM
Door de ontstane samenwerking zal Radio 8FM ook gebruik kunnen gaan maken van de gecentraliseerde techniek in Sneek waar ook RADIONL gebruik van maakt. De huidige programmering (waaronder het live programma 'Wakker Brabant') zal wijzigingen ondergaan; in plaats van 3 programma medewerkers wordt dat nog door 2 medewerkers gedaan. Formattechnisch zal Radio 8FM de komende tijd nog verder toegroeien naar de kern zoals in hun slogan 'De Nummer 1 in Classic Hits'.


Regionale Radio Groep
Regionale Radio Groep, momenteel faciliterend voor productie van Radio 8FM en Puur NL, behoudt haar taken in inhoudelijke productie van station Radio 8FM. Daarnaast wordt Regionale Radio Groep exclusief verantwoordelijk voor de verkoop van regionale reclameverkoop van Radio 8FM en RADIONL in Noord-Brabant. Bovenstaande wijzigingen hebben tot gevolg dat er voor twee werknemers bij Regionale Radio Groep in Rosmalen geen werk meer is vanaf 1 december. Wel streeft Regionale Radio Groep naar een uitbreiding van de regionale salesforce om haar verantwoordelijkheden optimaal te kunnen vervullen.


Regionaliteit eisen
Deze bundeling van krachten is grotendeels terug te voeren op nieuwe uitleg van regionaliteitseisen in de onlangs verlengde vergunningen. Door minutieuze controle op regionaliteit te wordt het voor regionale radiostations steeds moeilijker om onafhankelijk te blijven zorgen voor programmering en techniek. In samenwerking kunnen de radiozender beter inspelen op de wettelijke eisen. 0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden


×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.