Spring naar bijdragen

Radio 2 breidt de familie weer even uit voor De 1000 klassiekers


de redactie

1092 weergaven

Een goed jaareinde en fijne tradities gaan hand in hand. Dat weten ze bij Radio 2, dus beëindigen ze 2017 naar goede gewoonte met De 1000 klassiekers, de elfde editie inmiddels. En de Radio 2-luisteraars kunnen ook deze keer weer rekenen op een hele reeks verrassende gastpresentatoren en -presentatrices die hen een week lang gidsen doorheen de muziekklassiekers die de luisteraars zelf hebben gekozen. Want De 1000 klassiekers zijn van iedereen.


Ingeborg, Goedele Liekens, Siska Schoeters, Aster Nzeyimana, Bart Peeters, Xavier Taveirne, Marcel Vanthilt, Peter Van de Veire, Kobe Ilsen, Steven Van Herreweghe, Ben Crabbé en Kristel Verbeke en Gene Thomas als duo wisselen de presentatie af met de vertrouwde Radio 2-stemmen Anja Daems, Benjamin Schollaert, Ruben Van Gucht, Christel Vandyck, Cathérine Vandoorne, Kim Debrie, Caren Meynen en Lars De Groote.


Even het geheugen opfrissen. De 1000 Klassiekers, dat zijn 1000 platen gekozen door de luisteraar van Radio 2. Dat kan via www.radio2.be tot en met zondag. Stemmen was ook al mogelijk tijdens de evenementen 1000 Klassiekers on tour op afgelopen decemberzaterdagen in Dendermonde en Sint-Niklaas en kan nog deze zaterdag (16 december) in Lommel. Tijdens de laatste 1000 klassiekers on tour in Tongeren (23 december) is de stemming wel al afgesloten.


De 1000 klassiekers, de grootste absolute top van Vlaanderen, is uitgegroeid tot een vaste waarde. Vorig jaar hoorden de talrijke Radio 2-luisteraars dat Queen de nummer 1-plaats heroverd had met Bohemian Rapsody. Lukt dat opnieuw dit jaar of komt een andere klassieker op nummer 1? De 1000 klassiekers start op dinsdag tweede kerstdag om 7 uur (de uitzending loopt elke dag van 07:00 tot 20:00 uur) met op 31 december de finale tussen 16:00 en 18:00 uur, gepresenteerd door Madammen Anja en Cathérine.


Tijdens de 1000 Klassiekers kunnen de luisteraars aan de presentatoren laten weten hoe zij de absolute top beleven via SMS 6042 of gratis via de Radio 2-app. Uit al deze reacties kiest Showbizz Bart luisteraars uit waar hij op bezoek gaat met heerlijke 1000 Klassiekers-wijn en onderweg deelt hij ook de nieuwe 1000 Klassiekers-cd uit.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.