Spring naar bijdragen

Radio West scoort hoog marktaandeel in decembermaand


de redactie

292 weergaven

Radio West heeft in december 2017 een nieuw record bereikt met een marktaandeel van 7%. Dit is 2,5% hoger dat het marktaandeel in dezelfde periode in 2016. Een opzienbarende prestatie, omdat de decembermaand veel concurrentie biedt met onder andere de Top 2000 van Radio 2.


Vernieuwde programmering
In december was Radio West een hele maand lang de gulste zender van Zuid-Holland met vier weken lang elke werkdag mooie prijzen. Daarbij is de programmering op Radio West het afgelopen jaar onder de loep genomen door een radioteam onder leiding van Tjeerd Spoor en grondig opgefrist. De spitsuren in de ochtend en namiddag zitten nu nog meer boordevol nieuws. In november vorig jaar is acteur en televisiepresentator Bas Muijs  als presentator aangetrokken voor het nieuwsprogramma Muijs in de Morgen in de ochtend tijdens de spitsuren 07:00-09:00 uur.


Tjeerd Spoor, zelf presentator van het nieuwsprogramma Studio Haagsche Bluf tijdens de spitsuren 16:00-19:00 uur over de groei van het marktaandeel van Radio West: “Ik ben heel blij dat al onze inspanningen lonen en dat we nieuwe luisteraars weten aan te trekken en te houden”.

 
Bereikcijfers
Radio West bereikte in december wekelijk 151.000 luisteraars, had een marktaandeel van 7% en een gemiddelde luistertijd van drie-en-een-half uur. Hiermee was Radio West in december één van de best beluisterde radiostations in de regio.

 
Uitzendtijden
De regionale zender Radio West voor het noorden van Zuid-Holland is landelijk te beluisteren op 89.3 FM en DAB+), via de website Omroepwest.nl en de app voor mobiel en tablet. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden van ontvangst van Radio West.

 

318-f897dca3e8cd75672195c255b5b5dc4d.thumb.jpg.da910507060667f1499238a5fc32c2a3.jpg
Van links naar rechts: Bas Muijs, Rudo Slappendel, Patrick van Houten, Debby Roukens en Tjeerd Spoor (foto Omroep West)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.