Spring naar bijdragen

MNM en Ketnet steunen de Nationale Pyjamadag op 9 maart


de redactie

874 weergaven

MNM.png.b8a12ea98b7bc704acb1b99cea672718.pngOp vrijdag 9 maart is het Nationale Pyjamadag. De vzw Bednet, MNM en Ketnet roepen alle leerlingen uit de kleuter-, lagere en middelbare school op om die dag in pyjama naar school te gaan, als teken van solidariteit met langdurig zieke kinderen die zelf niet naar school kunnen. Dankzij Bednet krijgen zij toch de kans om de lessen te volgen, van thuis uit en samen met hun eigen klasgenoten. Vorig jaar kwamen leerlingen uit meer dan 1.000 scholen in pyjama naar school. MNM en Ketnet besteden heel de week aandacht aan de Nationale Pyjamadag en Bednet.


Ketnet en de Nationale Pyjamadag
Van maandag tot en met donderdag worden de Ketnetters gestimuleerd om op vrijdag in pyjama naar school te gaan. Ze kunnen heel de week meedoen aan een wedstrijd om een 'onesie-pyjama' te winnen. 


Vrijdag 9 maart presenteert Ketnet-wrapper Leonard Muylle - in pyjama uiteraard - de wrap. Alle presentaties die avond staan in het teken van Pyjamadag. De kijkertjes thuis krijgen de opdracht om heel aandachtig te volgen want op het einde van de dag kunnen ze via ketnet.be een 'pyjamatest' oplossen. Alleen de Ketnetters die goed opgelet hebben, zullen de vragen correct kunnen beantwoorden. Wie de 'pyjamatest' gemaakt heeft, krijgt een 'pyjamarapport'. Op deze manier ervaren ze zelf wat het is om via een scherm 'les te volgen' en dingen bij te leren. Ze krijgen aan het begin van de avond ook tips tijdens een 'videogesprek' met een Bednetter thuis. Bednetter Dylan somt de voor- en nadelen van les krijgen via een scherm op en geeft tips om de test tot een goed einde te brengen.


5a99251f14d25_MNMNationalePyjamadag.thumb.png.b97513dbe0257419948a2ca3455b0f61.pngOok Karrewiet besteedt vrijdag 9 maart aandacht aan de Pyjamdag. Karrewiet brengt een reportage over een klas die helemaal in pyjama is en een klasgenootje heeft die les volgt via Bednet. 


MNM en de Nationale Pyjamadag
Vrijdag 9 maart presenteren MNM-dj’s Peter Van de Veire en Julie Van den Steen hun ochtendshow live vanuit het Mater Dei Instituut in Brasschaat, de school van Bednetter Yara. Yara verloor haar been na kanker waardoor ze nog maar zelden naar school kon. Dankzij de vzw Bednet kon ze de lessen gelukkig nog wel van thuis uit volgen. Nu gebruikt ze nog steeds regelmatig Bednet. Met de uitzending vanuit het Instituut in Brasschaat wil MNM alle langdurig zieke kinderen en jongeren - en Yara in het bijzonder - een hart onder de riem steken. Speciaal daarom zal Yara op Nationale Pyjamadag live radio maken met Peter en Julie.


Bednet
Bednet biedt synchroon internetonderwijs (SIO) aan langdurig of chronisch zieke kinderen in het kleuter-, lager en secundair onderwijs. Hoe werkt het? Zowel thuis als in de klas staat er een computer met een webcam en een scanner-printer. Via een internetverbinding zien en horen de kinderen thuis dus alles wat er in de klas gebeurt. Met de webcam kunnen ze inzoomen op het schoolbord. Ze kunnen vragen stellen en met iedereen praten. Sinds de opstart van de vzw hebben al 2588 langdurig en chronisch zieke kinderen uit 1255 Vlaamse scholen gebruik kunnen maken van synchroon internetonderwijs via Bednet. Omdat onderwijs een recht is, ook als je ziek bent.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.