Spring naar bijdragen

Talpa Radio scoort goed onder jongeren, jongvolwassenen en volwassenen.


de redactie

1122 weergaven

Aan de hand van de meest recente luistercijfers is goed te zien hoe Talpa Radio de belangrijkste adverteerderdoelgroepen bereikt. In bovenstaande grafiek is te zien dat Talpa Radio de leeftijdsgroepen tot en met 59 jaar goed bedient, met overal een bereik van ruim boven de 50%. Ook in de doelgroepen jongeren, jongvolwassenen en volwassenen slaagt Talpa Radio daar goed in.


Algemeen Directeur Talpa Radio, Menno Koningsberger: “Er wordt wel eens gesuggereerd dat jongeren minder naar de radio luisteren. Dat zien wij in onze cijfers zeker niet terug. Onze merken zijn springlevend onder jongeren, jongvolwassenen en volwassenen. Onze merken relevant houden in deze doelgroepen vereist een systematische aanpak: van talentontwikkeling, doelgroeponderzoek en fors investeren in alle nieuwe platformen waar je ze kan bereiken. We werven buiten de radio, om deze doelgroepen geïnteresseerd te krijgen en houden voor ons medium. Op deze manier zorgen wij om de aansluiting te behouden onder jongeren, jongvolwassenen en volwassenen, wat goed is voor het medium radio in Nederland.”

 

548_w760.r760-280.c0311c3_q100.png.a77219131100d73e0294e473bb3107c2.png
Bron: NLO/GfK maandag-zondag, 06.00-24.00 uur, januari-februari 2018

3 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Interessant, maar wat we zien is dat Talpa vooral scoort in de doelgroep 20-49, zoals verwacht, Voor 50+ is het NPO, met een Radio 5 als hoogste ltd groep.

Zouden ze bij de NPO en R5 al hebben nagedacht over een steeds verder schrijdende afschakeling van de analoge kabel, Ziggo zegt dat nog niet te doen, maar hoe lang nog. Andere kabelboeren hebben t al uitgezet. 

Wat blijft er dan nog over van de distributie van R5. (Sterfhuiscontructie?)

 

 

 

Link naar opmerking

Bij Ziggo kan dat nog jaren duren. Die analoge radiodistributie kost niet zo veel ruimte, zodat uitschakeling ook weinig extra capaciteit oplevert. Bovendien weten ze dat nog menigeen een analoge tuner in de woonkamer heeft staan.

 

Vergelijk dat met onze tv-toestellen: die zijn tegenwoordig merendeels HD en veelal geschikt voor de directe ontvangst van digitale signalen. Mensen lijken veel vaker een nieuwe tv te kopen dan een nieuwe radio.

 

Ten slotte: radio 5 is bij Ziggo ook digitaal beschikbaar via de settopbox, net als tientallen andere radiozenders.

bewerkt door Paul
Link naar opmerking
Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.