Spring naar bijdragen

KRO’s RabRadio zendt Top 5 studietracks uit


de redactie

890 weergaven

In Your Arms van Chef’Special is de beste studietrack van schooljaar ‘13/14. Tijdens de examenperiode is Paul Rabbering op zoek gegaan naar de popplaat waar je het beste op kunt studeren. Dinsdag 27 mei maakt de radiopresentator van 15.30 uur tot 16.00 uur de volledige top 5 bekend.

 

Tijdens de eindexamenperiode sluiten zo’n tweehonderdduizend scholieren zich weer af van de buitenwereld omdat er hard geleerd moet worden. Voor het 3FM KRO-radioprogramma RabRadio was dat weer de aanleiding om op zoek te gaan naar de beste studietrack van dit schooljaar.

 

Dagelijks testte Paul Rabbering in zijn uitzending de studiekennis van de examenkandidaten. Tijdens de tests werden nummers afgespeeld uit de lijst van de 25 geselecteerde tracks. Deze 25 nummers zijn geselecteerd naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek van KRO’s RabRadio van vorig jaar. Toen deed het radioprogramma tijdens de examenperiode onderzoek naar de voorwaarden waar een goede studietrack aan moet voldoen. Uit dit onderzoek kwam bijvoorbeeld dat een goed studeernummer rond de 60 bpm (beats per minute) moet hebben en het liefst geen opvallende melodieën of zang heeft.

 

Paul Rabbering: “Vroeger vond ik het heerlijk om muziek te luisteren tijdens het studeren. Ik ben snel afgeleid en met muziek op kan ik me beter afsluiten van de buitenwereld. Dat het nummer In Your Arms van Chef’’Special is verkozen tot nummer één studietrack begrijp ik wel. Dit nummer brengt van het begin tot het eind een bepaalde rust met zich mee.”

 

Vorig jaar ging het radioprogramma ook op zoek naar de beste studietrack. Toen werd Sonnentanz van Klangkarussel gezien als de popplaat waarop je het beste kunt leren.

 

KRO’s RabRadio, elke maandag t/m donderdag van 14:00-16:00 uur op 3FM

 

Website: http://www.3fm.nl/

 

RabRadio, KRO, 3FM, Top 5 studietracks

 

 

 

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.