Spring naar bijdragen

BNR Nieuwsradio organiseert eerste landelijke podcast awards


de redactie

604 weergaven

BNR Nieuwsradio organiseert in september 2018 de allereerste Dutch Podcast Awards. Het zijn de eerste publieksprijzen voor podcasts in Nederland. Het is volgens het radiostation tijd dat de explosieve groei van het fenomeen podcasting nog een stap verder wordt gebracht. En dat de vele pareltjes van podcasts, gemaakt door diverse makers in heel Nederland, geëerd worden.


Longlist via podcastawards.nl
Op vrijdag 25 mei heeft BNR via de site www.podcastawards.nl in de eerste fase een inschrijfformulier geopend waar het publiek, zowel luisteraars als makers van podcasts, de in hun ogen beste podcasts in elk genre kunnen insturen. De inzendingen worden op een longlist geplaatst en in de zomer wordt door een vakjury de shortlist samengesteld. Vervolgens wordt de stempagina gelanceerd waar binnen diverse categorieën door het Nederlandse publiek kan worden gestemd.


Dutch Podcast Awards uitreiking op 21 september 2018
Na de stemperiode worden de awards uitgereikt tijdens de Dutch Podcast Awards Show op 21 september. Dit is een onderdeel van het twintigjarig bestaan van BNR Nieuwsradio. Hoofdredacteur Sjors Fröhlich: “Wij zijn zelf al vroeg begonnen met het fenomeen podcasting. Ik luister naast live radio zelf ook zoveel mogelijk naar podcasts. Er worden heel goede gemaakt in Nederland. Ik zie er naar uit om de beste makers bij elkaar te zien op het podium. De Dutch Podcast Awards zijn een kers op de taart van ons twintigjarig bestaan.”


Audio on demand
BNR was een van de eerste mediaorganisaties die podcasting serieus namen. Al enkele jaren maakt BNR zakelijke podcasts gericht op professionals. Podcasts als De Technoloog en Cryptocast scoren heel goed binnen het BNR-platform en ook op iTunes en Spotify. Begin 2018 is de zender gestart met de dagelijkse nieuwspodcast Newsroom samen met Het Financieele Dagblad. Later in 2018 is ook de speciale podcaststudio geopend. Het past in de strategie van BNR om goede informatie zo veel mogelijk on demand beschikbaar te maken.


Twintig jaar BNR Nieuwsradio & de toekomst van radio
De radiozender is op 21 september 1998 begonnen onder de naam Business Nieuws 1395 AM, voortkomend uit TalkRadio. In 2003 werd BNR onderdeel van de FD Mediagroep. Op 21 september 2018 bestaat BNR Nieuwsradio twintig jaar. Tijdens een speciale themaweek wordt naast terugkijken ook vooral vooruitgeblikt op de toekomst van radio. BNR is naast de audio on demand strategie achter de schermen hard bezig met ‘smart radio’, waarbij gestreefd wordt om zo relevant mogelijke content te bieden op het juiste moment aan professionals en ondernemers. De juiste ihoud voor de juiste persoon op het juiste moment. Daarnaast experimenteert BNR met 'conversational UI's' (‘speech’) via apparaten als Alexa en Google Home.  


Meer informatie: www.podcastawards.nl

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.