Spring naar bijdragen

Sofie Lemaire lost Annemie Peeters af in de voormiddag van Radio 1


de redactie

998 weergaven

De voormiddag van Radio 1 zal vanaf dit najaar anders klinken. Na vier jaar De Bende geeft Annemie Peeters het radioblok tussen 10:00 en 12:00 uur door aan Sofie Lemaire.


In De bende van Annemie ontving Annemie Peeters elke weekdag een centrale nieuwsgast met wie ze aan de hand van een gesprek de actualiteit fileerde. Niet zelden leverde dat opmerkelijke uitspraken en nieuws op. Het programma loopt nog tot en met 8 juni. Annemie zelf blijft aan de slag bij Radio 1 en werkt in het najaar aan nieuwe formats.


Vanaf september 2018 komt er een nieuwe programma, gepresenteerd door Sofie Lemaire. Daarin gaat ze op zoek naar alle antwoorden op één (schijnbaar) kleine levensvraag. Sofie werkt de komende tijd samen met haar redactie aan de concrete invulling van het programma.


Sofie Lemaire is niet de enige nieuwe stem in de voormiddag van Radio 1. Eerder kondigde Radio 1 al aan dat Karolien Debecker tussen 09:00 en 10:00 de fakkel overneemt van Jan Hautekiet. Karolien presenteert een nieuw maatschappelijk georiënteerd programma dat net als Hautekiet samen met de luisteraars gemaakt wordt.


Filip Pletinckx, nethoofd Radio 1: “Annemie heeft als gastvrouw zowat elke boeiende bekende Vlaming over de vloer gekregen. Met haar typische interviewstijl slaagde ze erin om haar gasten vaak verrassende en beklijvende verhalen te laten vertellen. En zo werd de nieuwsgast soms zelf nieuws. Bedankt Annemie voor al die mooie radiomomenten. En welkom Sofie! Nog zo’n vakvrouw bij wie het hart voor de radio altijd is blijven kloppen.”
 

Annemie Peeters
Annemie Peeters werkt voor de VRT sinds 1984. Ze was presentatrice van onder andere de Radio 1-programma’s Voor de dag, Groot gelijk en Peeters & Pichal. Annemie was ook verschillende jaren gastvrouw van De 7de dag op Eén. De voorbije vier jaren presenteerde ze De bende van Annemie.


Sofie Lemaire
Sofie Lemaire ging in 2006 aan de slag bij de VRT. Ze werkte voor Radio 1 en Studio Brussel, onder meer als sidekick van Peter Van de Veire en met haar eigen programma De wereld van Sofie. In 2012 startte ze mee de zender Vier op om in 2016 terug te keren naar VRT als gastvrouw van Culture club.

 

Foto: Sofie Lemaire

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.