Spring naar bijdragen

Fonds 1818 Festival de hele dag live op Radio West


de redactie

760 weergaven

Op zaterdag 9 juni is het Fonds 1818 Festival in de Grote Kerk in Den Haag. Vanuit een nostalgisch bruin café in de kerk zendt Radio West de hele dag gezellige muziek en interessante interviews uit. Met dit gezellige festival wordt het 200-jarig jubileum van de Nutsspaarbank en Fonds 1818 gevierd.


Binnen in een ‘bruisend dorp’ presenteert Fonds 1818 de projecten die de afgelopen jaren zijn ondersteund. Ook zijn er verschillende activiteiten. Kom naaien met oude restmaterialen, speur naar wormen in de tuin, maak een zonne-amulet in de kas, hang aan een spijkerbroek in de speeltuin, repareer erop los in de schuur, sleutel robots in elkaar in de school en kom op adem in een nostalgisch bruin café waar Omroep West de hele dag radio maakt. Naast live optredens (van onder andere Jennifer Ewbank) en interview hoor je ook hoe je met jouw project in aanmerking komt voor een donatie. Adviseurs van Fonds 1818 geven je tips en trics.


Zingende burgemeesters
Ook buiten is het feest. De kerk wordt omringd door terrassen, foodtrucks, een poppentheater, een graffitiwand, een zweefmolen, een streekmarkt met duurzame producten en een buitenpodium vol regionaal muziek- en danstalent. Een van de hoogtepunten van het buitenprogramma is de Fonds 1818 Sing-a-long: een gigantisch regionaal koor dat speciaal voor het feest is gevormd. Onder begeleiding van het carillon van de kerk en een koperensemble (dat speelt vanaf de kerktoren!) openen meer dan 900 koorleden zingend het festival. Hierbij zijn de burgemeesters van alle regiogemeentes van het fonds én de burgemeester van Madurodam aanwezig. Je kunt het festival live bijwonen of luister naar Radio West.

 
Uitzendtijden
Luister 9 juni van 11:00 tot 18:00 uur live mee naar het Fonds 1818 Festival op Radio West, 89.3 FM, via de website Omroepwest.nl en de app voor mobiel en tablet.


Foto: Grote Kerk in Den Haag (Omroep West)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.