Jump to content

Het najaar van Radio 1: nieuw en vertrouwd


de redactie

695 views

Op maandag 3 september schiet iedereen opnieuw in actie. Radio 1 start het najaar met een nieuwe voormiddag-programmering met opvallende nieuwe gezichten. Daarnaast kunnen de Radio 1-luisteraars ook rekenen op enkele vertrouwde vaste waarden. Een overzicht.


De ochtend (06:00-09:00) 
Opstaan met de actualiteit doen we vanaf 3 september met Xavier Taveirne en Michaël Van Droogenbroeck, die elkaar om de week zullen aflossen. Xavier presenteert De ochtend met Benedikte Coussement, Michaël kan rekenen op Sara Vandermosten. Op zaterdag is Thomas De Graeve gastheer van De ochtend, op zondag verwelkomt Steffy Merlevede de luisteraars.


Bij Debecker (09:00-10:00) 
Het inmiddels vaste uur waarop de Radio 1-community zich buigt over maatschappelijke thema’s, groot en klein, is vanaf dit najaar in de goede handen van Karolien Debecker. Zij neemt deze rol over van Jan Hautekiet en brengt van bij Generation M op MNM een neus voor relevante en pittige thema’s mee.


De wereld van Sofie (10:00-12:00) 
De Sofie in kwestie is uiteraard Sofie Lemaire, een van de meest nieuwsgierige dames die bij Radio 1 rondlopen. Samen met haar redactie zoekt ze naar antwoorden op de meest uiteenlopende vragen.


Nieuwe feiten (12:00-13:00) 
Een vaste waarde bij Radio 1 die de eerste weken van het jaar toch iets anders klinkt. De vertrouwde gastheer Lieven Vandenhaute herstelt nog even van een knieblessure. In zijn plaats gaan Jan Hautekiet en Koen Fillet op zoek naar bijzondere nieuwsfeiten die je in andere programma’s niet hoort.


De wereld vandaag (16:00-19:00) 
De wereld vandaag wordt die van Ruth en Ruth. Ruth Joos zal afwisselend presenteren met Ruth Roets, bekend van De ochtend. Hun opzet blijft dezelfde, in de vooravond houden ze de vinger aan de pols van de actualiteit.

 

Retro (maandag tot donderdag 19:00-20:00) 
Op z'n onnavolgbare wijze combineert Luc Janssen de actualiteit en recente gebeurtenissen met een eigenzinnige muziekkeuze.


Muziek
Naast actualiteit maakt ook muziek onverminderd deel uit van het DNA van Radio 1. De volgende muziek verslindende presentatoren laten de Radio 1-luisteraars de meest uiteenlopende muziekgenres ontdekken in hun programma’s.

  • Ayco Duyster met Ayco van maandag- tot vrijdagnamiddag
  • Korneel De Clercq met Wonderland van maandag- tot donderdagavond
  • Michael Robberecht met Time out op vrijdagavond
  • Ilse Liebens de nieuwe stem bij Vox, op zaterdagvoormiddag
  • Wouter Mattelin, gastheer van Allez allez op zaterdagnamiddag
  • Lieve De Maeyer gastvrouw van Classics op zaterdag van 15:00 tot 18:00 uur.


Cultuur
Op vrijdag van 18:00 tot 20:00 uur blijft Culture Club de wekelijkse afspraak om samen met Annelies Moons te ontdekken wat er op cultureel vlak allemaal te beleven valt.


Touché (zondag, 11:00) 
Elke zondag verwelkomt Friedl' Lesage een boeiende gast die vertelt wat hem of haar raakt in het leven.


Sporza Radio (vrijdag, zaterdag, zondag) 
Mis niets van de sportactualiteit tijdens Sporza Radio, met Gert Geens, Tom Vandenbulcke, David Naert en Christopohe Vandegoor. 

 
Vanaf dit najaar zendt Radio 1 uit vanuit een vernieuwde studio. Alle programma’s zullen via een verbeterde livestream te volgen zijn op Radio1.be.


Foto: Xavier Taveirne en Benedikte Coussement (VRT / Joost Joossen)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.