Spring naar bijdragen

Stem vanaf nu op de Lage landenlijst


de redactie

1483 weergaven

Radio 1 en haar luisteraars gaan met Omroep Brabant, de Limburgse L1, en Omroep Zeeland op zoek naar het beste Nederlandstalige lied.


Op zaterdag 22 september zendt Radio 1 de derde Lage Landenlijst uit, de top 100 van de beste Nederlandstalige songs sinds 1945. De uitzending vindt plaats van  9 tot 18u vanop een  locatie die voor beide landen bijzonder is. En dit jaar is dat, hoe kan het ook anders, vanuit Zoutelande.


Dit jaar is de Lage Landenlijst een coproductie van Radio 1 met 3 regionale omroepen uit Nederland: Omroep Brabant, de Limburgse L1, en Omroep Zeeland. Niet toevallig de drie provincies die grenzen aan Vlaanderen. De Lage Landenlijst wordt gepresenteerd door een Vlaams-Nederlands duo:  Jan Hautekiet en Kirsten Paulus, stem en gezicht bij L1, de regionale omroep van Limburg.


De stemming
De stemming wordt vandaag gelanceerd door Jan Hautekiet met een uitzending van 09:00 tot 12:00 uur waarin luisteraars volop suggesties kunnen doen. Tot en met zondag 16 september presenteert Jan van 13:00 tot 14:00 uur De Lage Landenlijst.


En vanaf dan kunnen luisteraars ook  voor hun top 3 stemmen op via lagelandenlijst.radio1.be . Ze kunnen één eigen suggestie doen en verder kiezen uit een lijst van 100 nummers samengesteld door 20 Vlaamse en  Nederlandse muziekliefhebbers.


De Sessie
Als kers op de  taart komt er op zaterdag 22 september ook een Lage Landen Sessie in de Roma. Voor de tweede eer viert Radio 1 het Nederlandstalige lied dus ook live met artiesten uit Vlaanderen en Nederland, die eigen en andermans klassiekers zingen. De beste teksten in onze eigen taal.


Lage landenbeiaard
Op de finaledag zullen beiaardiers in de Vlaamse steden ook om beurt een uurtje LageLandenmuziek spelen. In de volgende steden:

  • Gent: van 10:00 tot 11:00 uur
  • Brugge: van 11:00 tot 12:00 uur
  • Hasselt: van 14:00 tot 15:00 uur
  • Antwerpen: van:00 15 tot 16:00 uur
  • Leuven: van 17:00 tot 18:00 uur

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.