Spring naar bijdragen

'Sweet Child O’ Mine' favoriete 80's hit


de redactie

883 weergaven

'Sweet Child O’ Mine’ van Guns N’ Roses is verkozen tot de grootste hit uit de jaren 80. De track van de Amerikaanse band staat op nummer één in de 80’s Top 500 die vanaf maandag 10 september te horen is bij Veronica. Het is het tweede achtereenvolgende jaar dat ‘Sweet Child O’Mine’ de nummer één positie van de hitlijst claimt, want vorig jaar kreeg de hit ook al de meeste stemmen van de Veronica luisteraars.


Top 5

  1. Guns N’ Roses – Sweet Child O’ Mine
  2. U2 – With Or Without You
  3. Michael Jackson – Thriller
  4. Bon Jovi – Livin’ On A Prayer
  5. Prince & The Revolution – Purple Rain


Guns N’ Roses heeft niet alleen de hoogste positie in Veronica’s 80’s Top 500, maar de populaire band heeft daarnaast nog drie noteringen in de hitlijst. ‘Paradise City’ staat op positie 12, ‘Welcome To The Jungle’ op positie 51 en ‘Patience’ vinden we terug op positie 256. U2 moet het ook dit jaar weer doen met een tweede plaats, maar de Ierse band is wel het meest populair. Met maar liefst 14 noteringen waaronder ‘Sunday Bloody Sunday’ (notering 22) en ‘Where The Streets Have No Name’ (notering 67) laat U2 andere veelvuldig terugkomende artiesten, waaronder Phil Collins, Queen en Michael Jackson, ver achter zich.
 
De meest genoteerde Nederlandse act in de lijst is Doe Maar met acht noteringen, waaronder ’32 jaar’ op positie 17 en ‘Doris Day’ op positie 105. De hoogst genoteerde Nederlandse act is Golden Earring met ‘When The Lady Smiles’ op positie zes.
 

De 80’s Top 500 is van maandag 10 tot en met vrijdag 14 september tussen 10:00 uur en 19:00 uur te horen bij Radio Veronica. ’s Avonds komen alle hits van die dag nog een keer voorbij. De ontknoping van de hitlijst is op vrijdag 14 september om 16:00 uur.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.