Spring naar bijdragen

Auteurs van dit blog

Winterreise nieuwe nummer 1 in de Hart & Ziel Lijst van NPO Radio 4

de redactie

206 weergaven

Franz Schuberts Winterreise is de nieuwe nummer 1 in de Hart & Ziel Lijst van NPO Radio 4. Daarmee wordt de successerie doorbroken van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach, dat sinds de eerste editie in 2012 de Hart & Ziel Lijst aanvoerde.


De klassieker van Bach staat dit jaar op de tweede plaats. Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt maakt de top 3 compleet. Hoog in de lijst staan ook onder meer Mozarts Requiem en Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Gabriel Fauré is twee keer vertegenwoordigd in de top 10, met zijn Requiem en Cantique de Jean Racine.
 

Vanaf 15 oktober 07:00 uur zijn op NPO Radio 4 de 300 mooiste muziekstukken te horen, gekozen door de luisteraar.


Top 10
De top 10 van de NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst is:

 1. Franz Schubert - Winterreise
 2. Johann Sebastian Bach - Matthäus Passion
 3. Arvo Pärt - Spiegel im Spiegel
 4. Wolfgang Amadeus Mozart - Requiem
 5. Simeon ten Holt - Canto Ostinato
 6. Gabriel Fauré - Requiem
 7. Antonín Dvořák - Symfonie nr. 9 ‘Uit de Nieuwe Wereld’
 8. Gabriel Fauré - Cantique de Jean Racine
 9. Richard Strauss - Vier letzte Lieder
 10. Henry Purcell - Dido and Aeneas
   

De hele Hart & Ziel Lijst is hier te vinden: www.nporadio4.nl/hartenziel
 

Niels Wensing, interim zendermanager van NPO Radio 4: “Opvallend is dat dit jaar zeven muziekstukken van vrouwelijke componisten in de Hart & Ziel Lijst staan. We merken dat de verschillende campagnes die gevoerd zijn effect hebben op de volgorde van de werken. Dit toont maar weer aan dat deze lijst echt leeft bij de liefhebbers van klassieke muziek. De NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst is een fantastisch instrument om deze prachtige muziek breed onder de aandacht te brengen en met onze luisteraars te vieren.”
 

Hart & Ziel Festival
Op vrijdag 19 oktober is TivoliVredenburg het podium voor het Hart & Ziel Festival, live te horen op NPO Radio 4. Tijdens de uitzending wordt afgeteld naar de nummer 1 van de lijst. Diverse werken uit de top 40 worden live uitgevoerd. Daarnaast zijn er in het gebouw allerlei activiteiten, zoals een lunchconcert, lezingen, en workshops. Het festival wordt feestelijk afgesloten met het Hart & Ziel Slotconcert in de Grote Zaal in TivoliVredenburg. Zie voor meer informatie www.nporadio4.nl/hartenziel.0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden


×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.