Spring naar bijdragen

NPO Radio 4 viert finale Hart & Ziel Lijst met festival


de redactie

665 weergaven

NPO Radio 4 sluit vrijdag 19 oktober de uitzendweek van de Hart & Ziel Lijst feestelijk af met een muzikaal spektakel in het Utrechtse TivoliVredenburg. Het Hart & Ziel Festival is tussen 11:00 en 19:00 uur gratis toegankelijk. NPO Radio 4 zendt de hele dag live uit vanuit TivoliVredenburg. De uitzending van de Hart & Ziel Lijst is vanochtend om 07:00 uur gestart.


De festivalbezoekers kunnen genieten van live optredens van onder anderen de Nederlandse Bachvereniging, bariton Martijn Cornet, pianist Hans Eijsackers en contrabassist James Oesi. De optredens worden ook live op NPO Radio 4 uitgezonden. Daarnaast zijn er roltrapconcerten en is er een lunchpauzeconcert, verzorgd door het Syrène Saxofoonkwartet.


Het publiek mag ook zelf meedoen: er kan worden meegespeeld en meegezongen met het Radio Filharmonisch Orkest in Summertime van Gershwin. Er zijn workshops dirigeren, ukelele en slagwerk en onder begeleiding van de Nederlandse Bachvereniging kunnen bezoekers een cantate van Bach leren zingen.


Bij veel activiteiten zijn NPO Radio 4-presentatoren aanwezig. Zo laat Lex Bohlmeijer bezoekers de natuur beleven aan de hand van klassieke muziek, verzorgen Sander Zwiep en Ab Nieuwdorp een pubquiz en gaan Dieuwertje Blok en Carine Lacor in gesprek met musici. Margriet Vroomans en sopraan Francis van Broekhuizen beantwoorden prangende muziekvragen van bezoekers.


De dag wordt feestelijk afgesloten met het Hart & Ziel Slotconcert vanuit de Grote Zaal. Dit concert wordt live uitgezonden op NPO Radio 4 en is via de website ook live te bekijken. Het volledige programma van het Hart & Ziel Festival is eveneens te bekijken op de site van NPO Radio 4.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.