Spring naar bijdragen

Gemiddeld weeksalaris internationale top dj € 571.000


de redactie

822 weergaven

Uit het jaarlijkse dance-onderzoek van 538 Nieuws in samenwerking met het ING Economisch Bureau blijkt dat de top 10 best betaalde internationale dj's samen ruim € 200 miljoen per jaar verdienen. Het gemiddelde weeksalaris van een internationale top dj bedraagt € 571.000. Het is één van de redenen waarom één op de vijf danceliefhebbers droomt van een carrière als bekende dj. Andere redenen die daarvoor genoemd worden zijn houden van muziek, overal op de wereld komen en eigen muziek kunnen maken en uitbrengen. Al zes jaar bestaat de top 10 van populairste dj’s voor de helft of meer uit Nederlanders. 


De populariteit van de Nederlandse dj’s zorgt er mede voor dat de verwachte exportwaarde van dance in 2020 richting de € 150 miljoen uitkomt. Optredens zijn goed voor het leeuwendeel van de dance-export: zo’n 80%. Rechten en opnames verdelen de overige 20%.


Dance is vooral populair onder jongeren. 72% van de jongeren onder de 30 jaar noemt zichzelf een liefhebber van deze muziekstroom en zij zijn trots op de wereldbekende Nederlandse dj’s.


De provincie Noord-Brabant levert de meeste succesvolle Nederlandse dj’s. Niet alleen Bredanaren Tiësto en Hardwell, maar ook R3HAB, Dannic, Showtek, Brennan Heart, Fedde Le Grand, Sander van Doorn en Firebeatz komen uit dezelfde provincie. Zuid-Holland en Noord-Holland komen op plek twee en drie.


538 is trotse mediapartner van het Amsterdam Dance Event


Over het Amsterdam Dance Event
Sinds de eerste editie van 1996 is het Amsterdam Dance Event uitgegroeid tot het toonaangevende zakelijke platform voor de internationale dance scene. Het is dé plek bij uitstek om de laatste ontwikkelingen te spotten: van de allernieuwste muzikale trends en opkomende talenten tot het meest recente werk van de pioniers en supersterren. Van over de hele wereld komen dan ook o.a. duizenden platenbazen, festivalorganisatoren, agency’s, journalisten en natuurlijk artiesten naar het door Buma Cultuur geïnitieerde evenement.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.