Spring naar bijdragen

Ilse DeLange ontvangt 100% NL Oeuvre Award van Marco Borsato


de redactie

602 weergaven

Ilse DeLange is vandaag geëerd met een 100% NL Oeuvre Award. Dit jaar is de zangeres twintig jaar actief in het vak, haar muzikale oeuvre werd vandaag bekroond met de Nederlandse popprijs. Tijdens een exclusief optreden voor honderd prijswinnaars van 100% NL in Panama Amsterdam werd ze verrast door Marco Borsato, die haar de prijs overhandigde. 


Wereldklasse
“De stralende blondine is een zangeres van wereldklasse. Wat Ilse DeLange in de afgelopen twintig jaar heeft neergezet is ontzettend knap! Achttien keer platina, een eigen festival, een rol in een Amerikaanse serie, ze doet het allemaal,” vertelt Martijn Zuurveen, Station Director a.i. 100% NL. “Als solo artieste maar ook samen met The Common Linnets weet ze iedere keer weer ijzersterke platen uit te brengen. Voor 100% NL is ze een zeer waardevolle zangeres, de prijs voor haar muzikale oeuvre is dan ook meer dan verdiend! We hopen natuurlijk ook de komende twintig jaar nog veel van haar te horen.”  


Negende keer 
De 100% NL Oeuvre Award werd dit jaar voor de negende keer uitgereikt. Artiesten als Paul de Leeuw, Nick & Simon, Marco Borsato en BLØF werden al eerder bekroond met de Nederlandse popprijs. Afgelopen jaar ging de award naar Anouk, ook zij stond op dat moment twintig jaar op het podium. De uitreiking van de 100% NL Oeuvre Award is traditiegetrouw de aftrap richting de 100% NL Awards. Tijdens de 10e editie van de 100% NL Awards, die in februari 2019 plaats zal vinden, worden Nederlandse artiesten bekroond voor hun bijdrage aan de beste muziek van Nederland. Ook komende awardshow zal er een terugblik worden getoond naar de uitreiking van de 100% NL Oeuvre Award. 

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.