Spring naar bijdragen

Auteurs van dit blog

‘Honderd jaar radio’ en BMX op De Perstribune van MAX

de redactie

194 weergaven

 Het media- en sportprogramma De Perstribune van MAX op NPO Radio 1 staat komende zondag in het teken van honderd jaar radio én van BMX. Te gast zijn oud-omroepbestuurder Jan Westerhof en de zusjes Laura en Merel Smulders.


Jan Westerhof, te gast in het eerste uur van De Perstribune tussen 12.00 en 13.00 uur, maakte een imposant boek over een eeuw radio in Nederland. In het boek wordt stilgestaan bij opvallende radioprogramma's, -makers en -gebeurtenissen van de afgelopen eeuw, waaronder Radio Oranje, Ochtendgymnastiek en de Waterstanden. Maar ook bij de historische sportverslagen van Theo Koomen, Ronflonflon (met Jacques Plafond) en de successen van Edwin Evers. Westerhof zelf was jarenlang 'directeur Radio' van de NPO. Ook was hij geruime tijd radioverslaggever.


Laura en Merel Smulders, te gast in het sportuur van De Perstribune tussen 13.00 en 14.00 uur, blinken uit in het BMX'en, in de volksmond ook wel eens 'fietscross' genoemd. Bij het WK in Baku dit jaar werden ze eerste en tweede. Voor Laura was het haar tweede wereldtitel. In 2012 won ze ook al brons op de Spelen van Londen. Haar vier jaar jongere zusje Merel is ook zeer talentvol; zij won al een aantal wereldtitels bij de junioren. 


In De Perstribune staat mediakenner Ron Vergouwen verder stil bij opmerkelijke mediagebeurtenissen uit het verleden en bij de mediatrends in het heden. Deze week onder meer aandacht voor opvallende radiorecords.


De Perstribune wordt ook zondag gepresenteerd door Margreet Reijntjes en Carrie ten Napel.


De Perstribune: zondag 4 november van 12:00 tot 14:00 uur op NPO Radio 1.0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.