Spring naar bijdragen

De shortlist voor de Nachtwacht Award 2019


de redactie

997 weergaven

Vanochtend is bij Jeroen van Inkel´s ochtendshow ‘Je Dag Is Goed’ (NPO Radio 5) de Nachtwacht Award-shortlist bekend gemaakt.  De Nachtwacht Award is een radioprijs voor het beste nachtprogramma van Nederland.


Sinds deze maand kunnen luisteraars op hun meest favoriete nachtprogramma stemmen. Op onderstaande vijf radioprogramma’s werd het meest door het publiek gestemd. Zij maken kans om op dinsdag 29 januari de Nachtwacht Award te winnen.


De 5 genomineerden zijn:

  • Martijn Kolkman (Qmusic)
  • Nachtzuster (Omroep Max/ NPO Radio 1) 
  • Nooit Meer Slapen (VPRO/ NPO Radio 1)
  • Onze Man in Deventer (BNNVARA/NPO Radio 1)
  • RickvV doet 2 (Powned/ NPO Radio 2)


Tot maandag 28 januari 06:00 ‘s ochtends kan er op deze genomineerden worden gestemd via spreekbuis.nl/nachtwachtaward. Alle eerdere stemmen tellen mee met de definitieve uitslag. Dinsdag 29 januari wordt de uiteindelijke winnaar van de Nachtwacht Award 2019 bekend gemaakt.


Initiatiefnemer Richard Otto (Tens Media/ Spreekbuis.nl): "Nachtprogramma’s worden soms als tweederangs radio gezien. Dat is geheel onterecht, want voor veel nachtwakers, nachtwerkers en nachtbrakers zijn juist deze programma’s een baken in de nacht. Nacht-dj’s worden vaak door de luisteraar als vriend gezien, die hen door de nacht weet te slepen. Door de drukte overdag luisteren Nederlanders vaak veel passiever naar de radio, terwijl in de stilte van de nacht de radio alle aandacht krijgt. De meeste nachtprogramma’s hebben veel loyale fans. Dit is goed te zien aan de duizenden stemmen die afgelopen weken bij ons zijn binnengekomen."


Nachtwacht Award
De award is vernoemd naar het legendarische TROS-nachtprogramma ‘Nachtwacht’ dat tot 1995 op radio 1 en 2 te beluisteren was. Dit programma werd gepresenteerd door onder andere Tom Mulder, Peter van Dam, Rob van Someren en Ron Brandsteder. 


De Nachtwacht Award wordt mede-mogelijk gemaakt door Spreekbuis.nl en Hilversum Marketing.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.