Jump to content

Contributors to this blog

RTV Oost zet in maart de streektaal in het zonnetje

Sign in to follow this  
de redactie

218 views

Maart is bij RTV Oost 'Dialectmaand'. Een maand waarin we de streektaal in het zonnetje zetten, niet alleen de Overijsselse, maar ook die van buiten onze provincie. Op Radio Oost treden dialectbands live op en is elke dag extra aandacht voor dialectliedjes. Persbureau Kneuters komt met een aantal bijzondere online publicaties en de dialectmaand wordt op zondag 31 maart afgesloten met een spetterend Dialectfestival.


Bökkers
Op Radio Oost maak je op 14 maart in Goeiemorgen Overijssel kans op kaarten voor de nieuwe clubtour Leaven in de Brouweri-je van Bökkers. Ook is er op 14 maart gelegenheid om de bandleden het hemd van het lijf te vragen in een exclusieve ‘Q&A’ op de RTV Oost Facebook-pagina.

 
Dialect Top 25
In Zie Zo Zaterdag hoor je in maart de 25 mooiste dialectplaten voorbij komen. Mail je favoriete dialectplaat naar ziezozaterdag@rtvoost.nl. Zie Zo Zaterdag hoor je elke zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur op Radio Oost, het radioprogramma is ook via TV Oost te zien vanaf 12:00 uur. Behalve hóren, kun je dan ook live-optredens zíen van dialectartiesten.

 
Persbureau Kneuters
Persbureau Kneuters, onder meer bekend van Noaber en Noaber, Oaveriessel in Beweaging! en andere creatieve dialectproducties, heeft aangekondigd elke vrijdag in maart met een nieuwe publicatie te komen.

 
Dialectfestival
De Dialectmaand wordt op zondagmiddag 31 maart afgesloten met een spetterend Dialectfestival in de foyer van RTV Oost met optredens van onder anderen Höllenboer, Bert Eeftink en Paul Schabbink en de Heinoos. De gehele maand maart zijn hiervoor kaarten te winnen op Radio Oost en Facebook.


Alles Plat
Als liefhebber van streektaalmuziek kun je ook altijd luisteren naar onze internetzender AllesPlat.nl met alleen maar dialectmuziek uit Noordoost Nederland. Het radioprogramma Alles Plat, hoor je elke werkdag van 19:00 tot 20:00 uur via de vier noordoostelijke regionale omroepen, RTV Noord, RTV Drenthe, Omroep Gelderland en RTV Oost.

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.