Spring naar bijdragen

De meeste Nederlanders luisteren in de ochtend naar De 538 Ochtendshow met Frank Dane


de redactie

733 weergaven

De 538 Ochtendshow met Frank Dane is verreweg het best beluisterde programma tussen 06:00 en 10:00 uur. Het marktaandeel in 20-49 jaar in dit tijdvak is 20,3 % en daarmee staat De 538 Ochtendshow op ruime voorsprong ten opzichte van de andere ochtendshows. In 10+ is het marktaandeel 14,0 % en daarmee is de afstand tot de andere ochtendshows ook aanzienlijk. Wekelijks luisteren er 1,3 miljoen  20-49 jarigen naar de nieuwe ochtendshow van 538. Dit is nagenoeg hetzelfde aantal luisteraars dat Evers Staat Op in dezelfde periode vorig jaar had. Het gehele marktaandeel van 538 stijgt van 10,1 % in december'18-januari'19 naar 10,5 % in januari-februari'19. Dit blijkt uit de vandaag door NLO/GfK gepubliceerde luistercijfers.

 
Menno de Boer – radio director 538: "We zijn trots dat we met 538 het marktleiderschap in de ochtend hebben vastgehouden en dat met een fonkelnieuwe show. Het neerzetten van een goede ochtendshow is een proces wat tijd nodig heeft, maar de eerste vruchten werpen zich duidelijk af. Frank en zijn team hebben een magische combinatie van scherpte op inhoud, humor en sfeer. We zijn apetrots op deze cijfers, die laten zien dat onze luisteraars de show omarmen."


De 538 Ochtendshow met Frank Dane

Frank Dane presenteert samen met Jelte van der Goot, nieuwslezer Henk Blok, Hannelore Zwitserlood en Jelmer Gussinklo iedere ochtend ‘De ‘538 Ochtendshow’. Giel de Winter (StukTV) en Britt Dekker zijn wekelijks met vaste bijdragen te horen. Frank sprak de afgelopen maanden in zijn uitzending met de meest actuele gasten waaronder Mark Rutte, Arjen Robben en Sven Kramer. Ook waren er live optredens van onder andere André Hazes, Gavin James, Krezip en Duncan Laurence. Om 09:00 uur bepalen luisteraars wat er gedraaid wordt tijdens ‘Die Verrückte Halbe Stunde’. Deze wordt iedere vrijdag op unieke wijze aan elkaar gemixed door dj Chris Deluxe. Ook speelde Frank in februari het spel ‘de Mystery BN’er', waarbij de luisteraar moest raden welke BN’er er aan de telefoon hing.


Bron: NLO/GfK, ma-vr 06:00-10:00 uur, 20-49 jaar, marktaandeel/weekbereik.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.