Jump to content

Contributors to this blog

Vrijdag 5 april: Kurt Cobain dag op KINK

Sign in to follow this  
de redactie

216 views

Op 5 april 2019 is het precies vijfentwintig jaar geleden dat Kurt Cobain, de zanger van Nirvana, zichzelf van het leven beroofde. Drie dagen later, op 8 april 1994, werd het levenloze lichaam van de zanger gevonden in zijn badkamer. Radiostation KINK eert de muziek en het leven van Kurt Cobain met een speciale dag waarin er door de hele dag muziek van Nirvana te horen is op de radio. 


Op KINK is op vrijdag 5 april 2019 elk uur minimaal één track uit het grote archief van Nirvana te horen. Classics, live-opnames of b-kantjes, alles komt voorbij. Luisteraars kunnen via de KINK app muziek aanvragen, en verhalen kwijt over de legendarische grunge band. Ook fans die Nirvana ooit tijdens concerten in Nederland en België live hebben gezien komen aan het woord.


De muziek van Nirvana is voor altijd vervlochten met het DNA van KINK - het is de muziek die begin jaren '90 mede aanleiding was voor het starten van Kink FM en anno nu nog steeds van onschatbare waarde. Het oude werk omdat het nog steeds staat als een huis, maar vooral ook omdat artiesten anno 2019 nog steeds enorm veel inspiratie putten uit de nalatenschap van Kurt Cobain.


De speciale Nirvana dag op KINK wordt afgesloten met tussen 21:00 en 23:00 een Nirvana special uit het archief, opgenomen voor de promotie van het live album van de band ‘From The Muddy Banks Of Wishkah’ uit 1997 met interviews en live-opnames. Tussen 23:00 en 24:00 wordt het legendarische ‘MTV Unplugged In New York’ live album van Nirvana integraal uitgezonden.


Afbeelding: Cobain Memorial Aberdeen (Wikipedia)

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.