Jump to content

Studio Brussel lanceert Ramadamadingdong, een radioprogramma over hoe moslims in België de ramadan beleven


de redactie

358 views

Op zondag 5 mei begint de moslimgemeenschap aan de ramadan: de jaarlijkse vastenmaand. Vanaf dinsdag 7 mei lanceert Studio Brussel Ramadamadingdong, een radioprogramma dat gedurende de ramadan iedere dinsdag jonge mensen samenbrengt van zonsondergang tot middernacht.


Jan Van Biesen, nethoofd Studio Brussel: "Met Ramadamadingdong willen we aan de hand van entertainment een ongefilterd inzicht geven in hedendaagse moslimcultuur en dat kan alleen als je gasten zoals de Lamrabro’s een eigen platform geeft."


Het programma wordt gedragen door drie broers: Rachid, Mous en Sef Lamrabat. Vijf weken lang nodigen ze elke dinsdag gasten uit om samen met hen te eten en te spreken over onderwerpen die hen interesseren. Ze spelen ook hun favoriete hiphop en electro tracks.


Rachid, de oudste van de broers, runt een eigen marketingbureau en is auteur van het boek: 'Etnomarketing, het vertrouwen van de nieuwe consument' dat bekroond werd tot het beste marketingboek van 2018. Rachid Lamrabat: "Al jaren verspreid ik de boodschap om meer te verbinden met de verschillende gemeenschappen en vooral om de moeite te doen om elkaar te begrijpen. Ik help bedrijven en organisaties dan ook graag om dit in werkelijkheid om te zetten."


Jongere broer Mous is een succesvol modefotograaf die met zijn typerende stijl reeds campagnes voor Nike, Puma en het Afrikaanse Nataal wist te strikken. Hij heeft bijna 32.000 volgers op Instagram en rondde een maand geleden zijn eigen internationale tentoonstelling 'Mousganistan' af, in zijn geboortestad Sint-Niklaas. Mous Lamrabat: "De mix tussen de moslimcultuur en de westerse cultuur staat al jaren centraal in mijn eigen werk. Een radioprogramma maken over hoe moslims in België anno 2019 de ramadan beleven sluit dan ook perfect aan bij het beeld dat ik wil verspreiden."


Jongste broer Sef is grafisch ontwerper en runt 'Immigrand', een eigen kledinglijn voor de coole (niet-)moslim. Sef Lamrabat: "Ik gebruik streetwear en design om jonge mensen bij elkaar te brengen. Binnen Ramadamadingdong krijg ik een aantal eigen formats waarin ik mij volledig kan uitleven."


De drie broers nodigen iedere week gasten uit na zonsondergang en beantwoorden tijdens de Iftar - een maaltijd om het vasten te verbreken - alle vragen die zij of de luisteraars hebben over de ramadan. De gasten zijn een mix van mede-moslims en rasechte Vlamingen. Onder meer Goedele Wachters, Elodie Ouédraogo, Faisal en Hakim Chatar komen langs en zullen gedurende de dag mee vasten. Goedele Wachters zal zo op dinsdag 28 mei Het Journaal van 19:00 uur nuchter presenteren.


Mous Lamrabat: "We waren thuis met negen kinderen. Onze ouders hebben altijd hun best gedaan om ons op te voeden volgens de Koran, maar wel met een moderne kijk op de samenleving. Geboren in Marokko en opgegroeid in Sint-Niklaas was onze jeugd een smeltkroes van Marokkaanse en Vlaamse invloeden. Ook vandaag leven we nog zo: we splitten onze tijd tussen hier en daar. Die mix is ook wat we naar Ramadamadingdong willen vertalen. Verwacht zeker even veel hespenrolletjes als couscous!"


Uitzendingen:

  • Dinsdag 7 mei van 21:11 uur tot middernacht
  • Dinsdag 14 mei van 21:22 uur tot middernacht
  • Dinsdag 21 mei van 21:32 uur tot middernacht
  • Dinsdag 28 mei van 21:40 uur tot middernacht
  • Dinsdag 4 juni van 21:48 uur tot middernacht


Ramadamadingdong: van dinsdag 7 mei tot en met dinsdag 4 juni wekelijks elke dinsdag na zonsondergang tot middernacht op Studio Brussel.


Afbeelding: Rachid, Mous en Youssef Lamrabat (foto Studio Brussel)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.