Jump to content

RTV Rijnmond belangrijkste nieuwsbron in Rotterdam 

Sign in to follow this  
de redactie

366 views

Uit recent onderzoek van Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek blijkt dat RTV Rijnmond als meest gebruikte nieuwsinformatiebron genoemd wordt. 


Ruim 49% van de respondenten noemt RTV Rijnmond het vaakst als nieuwsbron wanneer het aankomt op het laatste nieuws uit de regio. De respondenten geven als motivatie voor het raadplegen van RTV Rijnmond aan: ‘het aanbod van actueel nieuws’, ‘toegankelijkheid’ en de ‘vindbaarheid van het nieuws’.   


De top 3 onderwerpen die het goed doen in nieuwsgebruik in het algemeen zijn ‘Weer’, ‘Uitgaan en vrije tijd’ en ‘Kunst en Cultuur’. Het overgrote deel (67%) kiest radio en televisie als informatiebron en 52% kiest Online als informatiebron. De overige respondenten kiezen voor Social als informatiebron. 


Over het onderzoek 
Drie jaar lang (2016 – 2018) bestudeerde het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek het medialandschap, nieuwsgebruik, nieuwsaanbod en het nieuwsecosysteem in de grootste vier steden van Nederland: Utrecht, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Er is in kaart gebracht hoe de infrastructuur van lokaal nieuws eruit ziet en welke media zich bezig houden met het verspreiden van nieuws, zowel online (websites en Facebook) als offline (print, radio en televisie). Daarnaast zijn ook niet-traditionele media onderzocht, zoals stadsblogs, wijkpagina’s en de gemeente. 


Meer informatie over het onderzoek: www.pasopbreekbaar.nl

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.