Spring naar bijdragen

Manuals wint MNM Start To DJ 2019


de redactie

994 weergaven

Na een uitdagende finaleweek en spannend slot sleept Manu Van Aalst (Manuals) de overwinning in de wacht.


Manu Van Aalst (20 jaar) uit Boom, ook bekend onder zijn dj-naam Manuals is vanavond op MNM uitgeroepen tot de winnaar van MNM Start To DJ 2019. Manuals treedt in de voetsporen van Nico Nobels, Freaquency, DJ Snes, Sample, Avalonn, 5NAPBACK, Spynex en Merlo, én hij wordt een jaar lang het uithangbord van MNM.  


Als kers op de taart mag Manu het voorprogramma draaien van Dimitri Vegas & Like Mike op het Amsterdam Dance Event op vrijdag 18 oktober 2019 én werken aan een eigen single met het team van Generation Smash, het label van Dimitri Vegas. 


Manu Van Aalst/Manuals is de winnaar van de negende editie van MNM Start To DJ. Hij won de finale tijdens een spannende live-uitzending vanuit Ipanema, bij Versuz in Hasselt. MNM-dj Laura Govaerts leidde alles in goede banen. Voor haar was het een fantastische ervaring:


“Ik voel me een trotse mama, ik heb me ontzettend geamuseerd de voorbije dagen. Het was jammer dat we afscheid moesten nemen van vijf van de zes kandidaten, maar er kan er maar eentje winnen en dat was Manuals vanavond.”


Zes jonge, getalenteerde dj’s streden afgelopen week voor de felbegeerde titel van MNM Start To DJ 2019 in Ipanema, de beachbar van Versuz in Hasselt. De finalisten waagden zich aan een resem uitdagende en creatieve opdrachten: van themasets draaien, tot het maken van epische intro’s en het verwerken van publieksverzoekjes in hun set. Onder andere MNM Party resident-dj Henri PFR en resident-dj van Versuz, Peter Luts  beoordeelden de dj-skills van de finalisten. 


Henri PFR: "Het was een moeilijke keuze, maar ik vind het belangrijk dat er een verhaal zit in een dj-set en dat heeft Manuals echt gedaan. Hij is zeer muzikaal en vooral ook een goeie producer, dat speelt tegenwoordig ook een grote rol."
Peter Luts: “De kandidaten worden elk jaar beter en beter, maar Manuals heeft voor mij alles wat een dj nodig heeft: zijn set was gigantisch goed, zijn uitstraling zit goed en daarnaast kan hij nog producen.”


Spannende finaleweek in Ipanema bij Versuz in Hasselt
MNM-dj Laura Govaerts hostte de battles en begeleidde de zes kandidaten naar de finale op donderdag. Vier kandidaten traden aan in de finale en namen het op tegen elkaar maar moesten ook broederlijk samenwerken in een back-to-back set. 


Laura liet zich dagelijks bijstaan door haar team van experten en juryleden. Zo passeerden afgelopen week Regi, Lennert Wolfs, DJ Licious, MNM-dj Dorianne Aussems, maar ook nieuwbakken dj’s Kobe Ilsen en Viktor Verhulst in Ipanema.  


Over MNM Start To DJ 
De afgelopen week ging MNM-dj Laura Govaerts op zoek naar de beste jonge onbekende dj van Vlaanderen die met enkele platen een feest in lichterlaaie kan zetten. De wedstrijd legt voor de winnaar geen windeieren. Zo speelden voormalige winnaars Freaquency en 5NAPBACK de pannen van het dak op Tomorrowland 2018. Spynex en Merlo draaiden het voorprogramma voor Dimitri Vegas & Like Mike in Ibiza. Die laatste scoorde trouwens afgelopen jaar een plekje in de MNM-playlist met z’n eerste single, 'Prove It'.  


Manu van Aalst/Manuals, de winnaar van Start To DJ, wordt een jaar lang het uithangbord van MNM en mag dit jaar nog het voorprogramma draaien van Dimitri Vegas en Like Mike op Amsterdam Dance Event, op vrijdag 18 oktober 2019. 


De luisteraars van MNM kunnen al vroeger kennismaken met X. Manu zal de eventhal van onze Strafste School, het Heilig Hart-Insituut in Heverlee in vuur en vlam zetten tijdens het feest van De Strafste School. 


Morgenochtend komt de Start To DJ-winnaar, Manuals langs bij Sander Gillis in De Ochtendshow op MNM.


Afbeelding: MNM Start To DJ 2019 deelnemers (foto MNM)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.