Jump to content
Sign in to follow this  
  • Belgium

Méér Music Matters en Klara Live

Sign in to follow this  
de redactie

148 views

Music Matters tijdens de lunch
Klara zet het najaar in met een forse uitbreiding van Music Matters. Olav Grondelaers maakt u van maandag tot donderdag, tijdens de lunch (12:00-14:00 uur), wegwijs in de actualiteit van de klassieke muziek, world en jazz. Met vooral aandacht dus voor dat straf, jong muzikaal talent van eigen bodem, en voor het waarom muziek er voor hen toe doet! Op vrijdag en zaterdag blijft Klara Serveert uw perfecte soundtrack over de middag, opgediend door Greet Samyn.


Klara Live
Ook Klara Live ziet het groot en is er zes dagen per week. Lut Van der Eycken en Nicole Van Opstal volgen dus nog meer het aanbod van de grote concertzalen uit binnen- en buitenland, en zijn er ook zoveel mogelijk live bij, ook vast op zaterdag. Sylvia Broeckaert neemt de live opera’s voor haar rekening.


Villa d'Este en Fidelio
Het weekend brengt dan weer twee gloednieuwe programma’s: Villa d’Este en Fidelio. Zaterdagnamiddag komen architectuur en muziek samen in Villa d’Este. Dit uitzonderlijke paleis in Tivoli, nabij Rome, met haar imposante zalen en tuin, vormt het poëtisch decor voor muziek die beklijft omdat er een verhaal aan vast hangt over grote muzikanten, iconische concertzalen, vergeten virtuozen, onsterfelijke én miskende composities...  If a place has a soul, it remains forever!


Presentator Vincent Verelst: "Klassieke muziek en architectuur zijn twee van mij grote passies. Villa d’Este in Tivoli ademt deze twee uitingen van cultuur in al haar schoonheid. Je voelt er de geschiedenis, je hoort er letterlijk de inspiratiebronnen van mijn favoriete componist, Franz Liszt. Hij verbleef er enkele keren en componeerde er prachtige werken voor mijn instrument, de piano”.  


Muzieksamensteller Greet Van ’t veld: “Villa d’Este is een wonderlijke plek die mijn muzikale verbeelding tart. Ik was er deze zomer voor de tweede keer. Het is een uitdaging en een eer voor een muzieksamensteller om hier iets mee te doen.”      


The Original Soundtrack
Op algemeen verzoek is The Original Soundtrack terug van weggeweest, deze keer op zaterdag van 18:00 tot 20:00 uur. Filmjournalisten Robin Broos en Jeroen Struys gaan opnieuw op zoek naar muziek die u terug katapulteert naar de meest onvergetelijke filmmomenten. Elke week kiezen ze een ander thema om te grasduinen in die wondere wereld van de filmmuziek. Flikken, erotiek, het weer... alles kan!


Noteer ook alvast The Original Soundtrack, de beste filmmuziek aller tijden op zondagnamiddag 20 oktober, voor… de beste filmmuziek aller tijden! Na FilmFest Gent en The World Soundtrack Awards neemt Cara Van der Auwera het over, met een muzikaal programma voor bij de zaterdagavond-apéro.

Espresso


Het ochtendprogramma Espresso krijgt versterking in de persoon van Sander De Keere, naast vaste waarden Cara Van der Auwera, Sieglinde Michiel en Clara De Decker. Sander werkt daarnaast achter de schermen aan een nieuwe videoreeks Iedereen Klassiek voor het gelijknamige YouTube-kanaal.


Clara Schumann, Bauhaus en Wenen
Op vrijdag 13 september eert Klara Clara Schuman die 200 jaar geleden geboren werd. In oktober en november vieren we 100 jaar Bauhaus en herdenken we de val van de Berlijnse muur, 30 jaar geleden. Het laatste weekend van november zitten we met de Klara Top 100 in het Radiohuis in Hasselt. En we sluiten het jaar af met een vijfdaagse rond ‘Wenen’. Oh Vienna!


Afbeelding: Jeroen Struys en Robin Broos (foto Klara)

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.