Spring naar bijdragen

Afscheidsconcert topdirigent Haitink live op NPO Radio 4


de redactie

933 weergaven

Op vrijdag 6 september klinkt vanaf 19:00 uur op NPO Radio 4 het allerlaatste concert van de 90-jarige dirigent Bernard Haitink. Dit voorjaar maakte de wereldberoemde dirigent bekend in september een punt achter zijn carrière te zetten.

Het concert vindt vrijdag 6 september plaats in het Concert- en Cultuurcentrum in Luzern, Zwitserland. Bernard Haitink leidt de Wiener Philharmoniker in het 4e pianoconcert van Ludwig van Beethoven en de 7e symfonie van Anton Bruckner. Solist is de Amerikaanse pianist Emanuel Ax.


NPO Radio 4 zendt het concert vanaf 19:00 uur rechtstreeks uit in het AVROTROS Vrijdagconcert.


Op 15 juni was Haitinks laatste concert in Nederland. In de NTR ZaterdagMatinee in het Concertgebouw dirigeerde hij het Radio Filharmonisch orkest in werken van Richard Strauss en Anton Bruckner. NPO Radio 4 heeft van dit concert een audioregistratie en videoregistratie gemaakt die ook via nporadio4.nl te beluisteren zijn.


Bernard Haitink (Amsterdam, 1929), begon zijn dirigentenloopbaan in 1957 als chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest. Na een jarenlange aanstelling als chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest leidde hij de Royal Opera in Londen en had hij aanstellingen in onder meer Glyndebourne, Dresden en Chicago. Als gastdirigent werkte Bernard Haitink met de meest vooraanstaande orkesten wereldwijd.


Voor zijn grote verdiensten in de muziek ontving Bernard Haitink vele onderscheidingen, waaronder de Gramophone Lifetime Achievement Award. Bernard Haitink is Commandeur in de Orde van de Nederlandse Leeuw en ontving eredoctoraten van de University of Oxford en het Royal College of Music.


Afbeelding: Bernard Haitink (foto Wikipedia)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.