Spring naar bijdragen

Golden Earring ontvangt Top 1000 Allertijden Award


de redactie

1385 weergaven

Golden Earring is door Veronica-dj Giel Beelen verrast met een gouden Top 1000 Allertijden Award. De Haagse rockband staat al sinds de start van de Top 1000 Allertijden in 1968 in de Veronica-hitlijst. Golden Earring is de enige Nederlandse act die al vijftig jaar in de lijst der lijsten staat genoteerd. Speciaal voor deze prestatie én de aftrap van de vijftigste Top 1000 Allertijden schoof bandlid Cesar Zuiderwijk vanochtend als sidekick aan bij ‘De Veronica Ochtendshow met Giel’. Daar werd hij verrast met de gouden award, die hij namens de hele band in ontvangst nam.


Cesar Zuiderwijk: “Ik word er emotioneel van. Dank jullie wel!"


Naast Cesar Zuiderwijk was ook Willem van Kooten vanochtend te gast bij Giel. De radiopersoonlijkheid is de grondlegger van de Nederlandse hitparades, de naamgever van de Top 100 Aller Tijden en maakte de opkomst van de Veronica-hitlijst van dichtbij mee.


Golden Earring is de enige Nederlandse act die een plek weet te bemachtigen in alle vijftig Top 1000 Allertijden lijsten. De enige andere band die ieder jaar in de lijst staat is The Rolling Stones. In de eerste editie uit 1968 stond Golden Earring met twee hits genoteerd, ‘Sound Of The Screaming Day’ en ‘I’ve Just Lost Somebody’. De monsterhit ‘Radar Love’ is het vaakst genoteerd en sinds de release in 1973 onafgebroken in de lijst te vinden. Het nummer staat dit jaar op de vijfentwintigste positie in de lijst.


Vijftigste editie Top 1000 Allertijden
Radio Veronica viert dit jaar de vijftigste editie van de Top 1000 Allertijden. De zender begon met de lijst in 1968, toen nog als een Top 100. Tussen 1968 en 2003 werd de lijst in totaal tweeëndertig keer uitgezonden, waarna de lijst werd uitgebreid van 100 naar 1000 nummers. Radio Veronica zendt dit jaar de zeventiende editie van de Top 1000 Allertijden uit en is in 2015 nog één keer terug in de tijd gegaan met een Top 100 Aller Tijden. Speciaal voor het vijftigste jubileum is de eerste Top 100 Aller Tijden uit 1968 te beluisteren via JUKE.


Vanaf vandaag is de Top 1000 Allertijden te horen op Radio Veronica. De lijst bevat de duizend beste hits ooit gemaakt, samengesteld door de luisteraars die massaal stemden op hun meest favoriete hits aller tijden.


De Top 1000 Allertijden is van maandag 11 tot en met vrijdag 22 november iedere werkdag tussen 09:00 uur en 19:00 uur te horen. De nummer één is op de slotdag vlak voor 18:00 uur te horen. In het weekend en buiten de lijst om staat de zender ook geheel in het teken van de lijst. Dan komen Top 1000-hits en nummers die de lijst nét niet gehaald hebben voorbij. 


Afbeelding: Giel Beelen en Cesar Zuiderwijk (foto Radio Veronica)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.