Spring naar bijdragen

Radio 2 geeft aftrap stemming voor 1000 Klassiekers


de redactie

723 weergaven

Op zaterdag 14 december start de stemming voor de 1000 Klassiekers van Radio 2. Om feestelijk van start te gaan, organiseert Radio 2 een uniek concert in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen. Een 1000 Klassiekers-gelegenheidskoor brengt onder leiding van Hans Primusz de grootste klassiekers, van Abba tot Queen in een uniek jasje. Primusz zijn vaste koor wordt voor deze speciale gelegenheid versterkt met Radio 2-luisteraars met een hart voor klassiekers en die ook een stukje kunnen zingen. Samen vormen ze een bijzonder 50-koppig koor.


Het is niet de eerste keer dat Hans Primus een gelegenheidskoor samenstelt. Hans is de bezieler van “Zaterdag Zondag”, bekend voor zijn pop-upkoren. Eerder deed hij al projecten met onder meer Bart Peeters, K's Choice, Pieter Embrechts en Lady Linn.


Het was klassiekerskenner Marcel Vanthilt die twee maanden geleden de oproep lanceerde om alle muzikale Radio 2-luisteraars samen te krijgen. Hij geeft op zaterdag 14 december de officiële aftrap van de stemming tijdens een live-uitzending van 13:00 tot 16:00 uur vanop de Korenmarkt in Mechelen. Vanaf 10:30 uur verschijnen er ook pop-upkoren op verschillende plaatsen in de stad. Zij geven de allerlaatste tickets weg voor het concert ’s avonds in de Sint-Romboutskathedraal .


Het concert met het 1000 Klassiekers-koor is gratis. Tickets moeten wel gereserveerd worden. Dat kan vanaf vandaag, vrijdag 29 november, via radio2.be.


De stemming voor de 1000 Klassiekers eindigt op zondag 22 december. Donderdag 26 december om 06:00 uur start de 1000 Klassiekers op Radio 2.


Concert 1000 Klassiekers-koor: op zaterdag 14 december om 20:00 uur in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen.


1000 Klassiekers: van donderdag 26 december tot en met dinsdag 31 december op Radio 2.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.