Jump to content

‘Wake Me Up’ van Avicii feat. Aloe Blacc populairste hit van dit decennium

Sign in to follow this  
de redactie

455 views

Avicii staat met het nummer ‘Wake Me Up’ op nummer één ‘De 10’s Top 538’. Met 2020 in zicht komt er een eind aan de jaren 10. Vandaag start Radio 538 met de hitlijst met daarin de grootste hits van de afgelopen 10 jaar. 538-luisteraars hebben gestemd op hun favoriete hits van dit decennium en eren Avicii met de bijzondere nummer één positie in ‘De 10’s Top 538’.


De Zweedse dj en muziekproducer Avicii brak door in de jaren ‘10 en groeide uit tot één van de belangrijkste artiesten in Electronic Dance Music (EDM). Avicii is een muzikale held voor velen, helaas besloot hij in 2018 uit het leven te stappen. Met het nummer ‘Wake me up’ combineerde Avicii als eerste dance en country: het werd één van de meest kenmerkende hits van de jaren ’10.


In totaal staat Avicii met 12 tracks genoteerd in De 10’s Top 538, waarvan ‘Levels’ op nummer 3 en ‘Hey brother’ op 18. Op nummer 277 staat de single ‘Bromance’ die verscheen onder de naam Tim Berg. Afgelopen jaar verscheen Avicii’s album ‘TIM’ dat na zijn dood door anderen werd afgerond. Hierop staan de twee postume tracks ‘SOS’ en ‘Heaven’ die ook in de lijst staan, op nummer 242 en 519.


Top 10 van de 10’s Top 538

 1. Avicii feat. Aloe Blacc - Wake me up
 2. Ed Sheeran - Shape of you
 3. Avicii - Levels
 4. Adele - Someone like you
 5. Martin Garrix - Animals
 6. De Jeugd van Tegenwoordig - Sterrenstof
 7. Kensington - Sorry
 8. Armin van Buuren feat. Trevor Guthrie - This is what it feels
 9. Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton - Can't hold us
 10. Shawn Mendes & Camila Cabello - Señorita


10’s Top 538
Met 2020 in zicht komt er een eind aan de jaren 10. Een muzikaal decennium waarin de warmere tonen van reggaeton en latin de wereld veroverden, Nederlandse urban en hiphop opkwamen en artiesten als Ed Sheeran, Kensington, Bruno Mars, Maan, Shawn Mendes en Dua Lipa hun eerste hit scoorden. Reden genoeg voor 538 om deze muzikale periode feestelijk af te sluiten, met De 10’s Top 538. De hitlijst is vanaf vandaag te horen en de ontknoping is op Oudejaarsdag rond 18:00 uur. 

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.