Spring naar bijdragen

Dit zijn de negen finalisten van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel 2020


de redactie

687 weergaven

De kogel is door de kerk! Dit zijn de negen finalisten van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel 2020: Alison Jutta, Crooked Steps, Demi Lou, Dvkes, IKRAAAN, Rian Snoeks, Sunday Rose, The Radar Station en Yong Yello.


Maar liefst 999 jonge, Belgische muzikanten en bands schreven zich in voor De Nieuwe Lichting van Studio Brussel 2020. Na een lange zoektocht selecteerde een professionele jury de negen finalisten. De vakjury bestond onder meer uit Jan Paternoster (Black Box Revelation), Black Mamba, Jeroen De Pessemier (The Subs), Michael Ilegems (Knack Focus) en juryvoorzitster Kirsten Lemaire. 


Vanaf maandag 13 januari worden de negen finalisten voorgesteld in de ochtend op Studio Brussel. Elke werkdag leer je één finalist beter kennen. Op donderdag 23 januari wordt de laatste finalist voorgesteld en start de stemweek. Vanaf dan kan iedereen via de Studio Brussel-app en stubru.be stemmen op zijn of haar drie favoriete bands. Op donderdag 30 januari maakt Studio Brussel live vanuit Trix in Antwerpen de drie winnaars bekend. Zij vormen samen De Nieuwe Lichting van Studio Brussel 2020 en treden in de voetsporen van Sons, Tamino, Portland, Brihang, Equal Idiots en vele anderen. De drie winnaars winnen airplay op Studio Brussel en professionele begeleiding op maat in Trix.


Dit zijn de negen finalisten (in alfabetische volgorde):

  • Alison Jutta
  • Crooked Steps
  • Demi Lou
  • Dvkes
  • IKRAAAN
  • Rian Snoeks
  • Sunday Rose
  • The Radar Station
  • Yong Yello


Wat gebeurt er als je De Nieuwe Lichting van Studio Brussel wint? Canvas zocht het uit en volgde een jaar lang de winnaars van 2019. Bekijk nog tot zaterdag 8 februari een ontwapenend portret van Mooneye, David Ngyah en Tessa Dixson op VRT NU.


Sinds 2013 stelt Studio Brussel elk jaar een nieuwe lichting voor aan het brede publiek, drie jonge beloftevolle bands of muzikanten die alles in huis hebben om de toekomst van de Belgische muziek mee te bepalen. Vorig jaar nog waren Mooneye, David Ngyah en Tessa Dixson De Nieuwe Lichting van Studio Brussel 2019.


Afbeelding: Crooked Steps (foto Studio Brussel)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.