Jump to content
Sign in to follow this  
  • Belgium

Radiostudenten van zes Vlaamse hogescholen krijgen professionele radio-uren bij MNM

Sign in to follow this  
de redactie

168 views

Voor het zevende jaar op rij slaan VRT-jongerenzender MNM en zes Vlaamse hogescholen de handen in elkaar voor hun studentenproject Student Late Night. Vanaf maandag 3 februari krijgen jonge mediastudenten drie weken lang een intensieve masterclass in de studio’s van de radiozender. MNM-dj’s Evelyn De Backer en Bart De Raes begeleiden de studenten tijdens hun stage.


De studenten volgen allemaal een mediaopleiding aan een van deze scholen: AP Hogeschool (Antwerpen), Howest (Kortrijk), Hogeschool PXL (Hasselt), Arteveldehogeschool (Gent), RITCS School of Arts (Brussel) en Thomas More (Mechelen). Vanaf maandag 3 februari zullen zij elk twee dagen een radioprogramma maken onder de noemer Student Late Night. Dat wordt van maandag tot en met donderdag van 22:00 tot 23:00 uur uitgezonden.


Annemie Gulickx, nethoofd MNM: "Het is mooi om te zien hoe enthousiast de radiostudenten van Student Late Night al weken op voorhand aan hun programma's werken om dan met de nodige zenuwen de studio binnen te stappen. Elk jaar opnieuw ontdekken we op MNM zo nieuwe talenten, de mediamakers van morgen."


Springplank
Zeven jaar geleden sloegen MNM en de Vlaamse hogescholen voor het eerst de handen in elkaar voor het studentenproject. Sindsdien heeft het al heel wat jongeren aan een boeiende job bij de radio geholpen. Zowel MNM-dj's Cato Peeters, Sen De Paepe als Dorianne Aussems gingen vast aan de slag bij MNM dankzij het project. En ook de twee wing-dj's van Peter Van de Veire, Kawtar Ehlalouch en Wanne Synnave, waren voor het eerst op MNM te horen tijdens Student Late Night.

 

Wanne Synnave, MNM-dj: "Het moment dat je voor het eerst live bent op de leukste zender van het land is onbeschrijfelijk! Student Late Night is ook een enorme opstap naar verdere stappen op de radio. Ik had een jaar geleden nooit gedacht dat ik nu elke ochtend Vlaanderen mee wakker zou mogen maken, maar kijk, hier staan we nu. Het is geweldig dat MNM zo veel kansen geeft aan jong radiotalent om te groeien en zich te laten horen aan Vlaanderen."


De hogescholen komen in deze volgorde aan bod:

  • Maandag 3 en dinsdag 4 februari: AP Hogeschool Antwerpen
  • Woensdag 5 en donderdag 6 februari: RITCS School of Arts Brussel
  • Maandag 10 en dinsdag 11 februari: Arteveldehogeschool Gent
  • Woensdag 12 en donderdag 13 februari: Howest Kortrijk
  • Maandag 17 en dinsdag 18 februari: Thomas More Mechelen
  • Woensdag 19 en donderdag 20 februari: Hogeschool PXL Hasselt


Afbeelding: Hogeschool PXL Hasselt

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.