Spring naar bijdragen

Radiozender Willy eert Willy Willy


de redactie

506 weergaven

Op 13 februari 2019 overleed Willy Willy, gitarist van The Scabs. Als eerbetoon schonk de nieuwe rockzender zijn naam aan deze gitaarheld. Nu, één jaar na zijn overlijden, brengt de zender opnieuw een eerbetoon aan Willy Lambregt. De zender nodigde zijn partner in crime Guy Swinnen uit om morgen, 14 februari tussen 19.00 en 20.00, voor een persoonlijk eerbetoon. Een uur lang draait The Scabs-zanger rocktunes voor, over en van Willy Willy en deelt hij verhalen en anekdotes met de Willy-luisteraars. “Hier staan we dan met een leegte die nooit meer ingevuld kan worden. Elke song die ik koos, heeft een link met Willy Willy en dient om die leemte op te vullen”, vertelt Guy.


Tijdens het eerbetoon passeren onder andere nummers van The Rolling Stones, The Cult, The Clash en David Bowie. Die laatste was trouwens Willy’s grote held. “In zijn laatste dagen was dat zelfs maniakaal”, vertelt Guy, “Live video's en ‘rockumentaires’ op zijn tv en muziek op zijn stereo. Hij kon maar niet genoeg krijgen van Bowie. Geen wonder, want de gelijkenis met zijn eigen leven was treffend: ook Bowie overleed aan kanker en werkte nog een laatste album af.”  


Willy-luisteraars komen ook meer te weten over de ‘rijkunsten’ van Willy Willy. “Het was pas rond zijn veertigste dat Willy een rijbewijs gehaald heeft en dat dan nog dankzij een examinator die een hele grote Scabsfan moet geweest zijn”, lacht Guy. “Een goed chauffeur kon je hem bezwaarlijk noemen, maar hij was wel de fijnste passagier die je in je wagen kan hebben. De volumeknop ging vaak op tien en dan raasden we over de snelweg met een loeiharde soundtrack erbij.” 


Benieuwd naar alle verhalen over rocklegende Willy Willy? Luister dan nu vrijdag tussen 19:00 en 20:00 uur naar Willy via de website willy.radiowilly.radio

, DAB+ of het Radioplayer-platform.


Bekijk hier het aankondigingsfilmpje met Guy Swinnen:

 

 

 

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.