Jump to content

Curry & Van Inkel meest legendarische Veronica-show

Sign in to follow this  
de redactie

188 views

Het iconische programma 'Curry & Van Inkel' is volgens de luisteraars van Radio Veronica de meest legendarische show uit zestig jaar radiogeschiedenis. 'Curry & Van Inkel' was één van de eerste duopresentaties en is van grote invloed geweest op het radiolandschap. Radio Veronica viert vandaag haar zestigjarig jubileum. Jeroen van Inkel was vanmiddag ter ere van het jubileum te gast bij Radio Veronica en werd verrast met een speciale award.


Het vrijdagavondprogramma van Adam Curry en Jeroen van Inkel was van 1984 tot 1987 te horen op Radio Veronica. Het programma stond bekend om de stijl van radio maken en de onderwerpen die behandeld werden. 'Curry & Van Inkel' was de eerste show met een uit de Verenigde Staten geïnspireerde stijl qua snelheid, vormgeving en duopresentatie. Ook de onderwerpen, brutaliteit en openheid waren nieuw op de Nederlandse radio en een voorbeeld voor programma's die volgden. Legendarische items uit het programma waren onder andere de Minimix van Ben Liebrand, Mario de Pizzaman en Maître Unico.


Jeroen van Inkel: "Het is heel bijzonder dat ons deze eer te beurt is gevallen, het is namelijk 35 jaar geleden dat dit programma op de radio was. Dat we nog op deze manier geëerd worden, dat is écht hartverwarmend. Ik wil iedereen daar hartelijk voor bedanken!"
Adam Curry woont momenteel in Amerika, hij krijgt een exemplaar van de award toegestuurd.


Zestigjarig jubileum Radio Veronica
Op een verjaardag wordt natuurlijk gezongen. Eerder deze dag bracht singer-songwriter Tim Akkerman een muzikale ode aan zestig vrouwen met dezelfde naam als het radiostation: Veronica. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus genoten zij via een speciale videoverbinding van het bijzondere optreden. Bekijk hier de beelden.


Veronica Top 60
Het zestigjarig jubileum wordt ook komende week nog uitgebreid gevierd. Iedere dag wordt een legendarisch Veronica-spel gespeeld, waaronder de 'Roepie-Roepie Vogel' en 'Raad Waar Die Staat'. Op vrijdag 22 mei wordt tussen 10:00 uur en 18:00 uur de Veronica Top 60 uitgezonden, een lijst met zestig nummers die het karakter van Veronica laten horen. Van ‘Born To Be Wild’ (Steppenwolf) tot ‘The Heat Is On’ (Glenn Frey) en van ‘Relight My Fire’ (Dan Hartman) tot ‘In The Stone’ (Earth, Wind & Fire). De Top 60 is samengesteld door legendarische dj’s uit zestig jaar Veronica-geschiedenis.


Afbeelding: Jeroen van Inkel neemt award in ontvangst (foto Radio Veronica)

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.