Jump to content

Drentse omroep ZO!34 overgestapt op OmniPlayer

Sign in to follow this  
de redactie

159 views

Drentse radiozender ZO!34 is overgestapt op OmniPlayer, het radio automatiseringssysteem van M&I Broadcast Services. Met de livegang vanuit de studio in Emmen is de verhuizing van de streekomroep voor zuidoost-Drenthe afgerond. De eerste uitzendingen zijn vlekkeloos verlopen.


“De verhuizing van ZO!34 naar hartje centrum Emmen was voor ons aanleiding om al onze technische faciliteiten tegen het licht te houden, waaronder ook het uitzendsysteem”, zegt Jeroen Mulder, Hoofd Technische Dienst van ZO!34. “We gingen immers nieuwe studio's bouwen en er moesten sowieso opleidingen komen. Dan maar in één keer goed. ZO!34 is een 100% vrijwilligersorganisatie met circa honderd vrijwilligers en daarbij willen we het ook graag zo simpel en goed mogelijk voor de programmamakers hebben. Daarnaast functioneert ZO!34 ook als een grote kweekvijver voor talent wat vervolgens uitstroomt naar grotere omroepen, zoals RTV Drenthe en Qmusic. Om dat zo laagdrempelig mogelijk te maken zijn we blij dat we de kans kregen om OmniPlayer in onze nieuwe studio's te integreren. De opleidingen en eerste uitzendingen gingen vlekkeloos en de programmamakers zijn razend enthousiast. Met de nieuwe studio's en OmniPlayer is ZO!34 klaar voor de toekomst!”  


Studio ZO!34
“We zijn erg blij dat we met OmniPlayer bij ZO!34 bij kunnen dragen aan de talentonwikkeling voor RTV Drenthe en Qmusic”, aldus Peter van Klei, commercieel directeur van OmniPlayer. “Tijdens onze gesprekken met de medewerkers van ZO!34 merkten we heel duidelijk de wens om hun talentpool klaar te stomen voor andere omroepen. Omdat veel regionale en landelijke zenders inmiddels werken met OmniPlayer, was de keuze snel gemaakt. Het is erg belangrijk voor een omroep om continuïteit te waarborgen binnen hun organisatie. Daarnaast is het voor jonge, getalenteerde radiomakers voor alle partijen van belang om ze snel kennis te laten maken met veelgebruikte features zoals de SmartTrack audio-editor, VoiceTracking en de realtime MixEditor. Hiermee zorg je voor een gestroomlijnde overgang, wat voor beide partijen fijn is.”


Over OmniPlayer:
OmniPlayer uit Hilversum is dé leverancier in Nederland voor radio-automatisering en levert met zijn software een state of the art-product dat alle facetten van radiomaken in zich heeft. OmniPlayer zorgt ervoor dat journalisten sneller items kunnen monteren, dj’s probleemloos een radioshow kunnen presenteren en dat technici ondersteund worden waar nodig en vrijheid behouden wanneer gewenst.

 

Afbeelding: studio ZO!34 in Emmen

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.