Spring naar bijdragen

Drentse omroep ZO!34 overgestapt op OmniPlayer


de redactie

728 weergaven

Drentse radiozender ZO!34 is overgestapt op OmniPlayer, het radio automatiseringssysteem van M&I Broadcast Services. Met de livegang vanuit de studio in Emmen is de verhuizing van de streekomroep voor zuidoost-Drenthe afgerond. De eerste uitzendingen zijn vlekkeloos verlopen.


“De verhuizing van ZO!34 naar hartje centrum Emmen was voor ons aanleiding om al onze technische faciliteiten tegen het licht te houden, waaronder ook het uitzendsysteem”, zegt Jeroen Mulder, Hoofd Technische Dienst van ZO!34. “We gingen immers nieuwe studio's bouwen en er moesten sowieso opleidingen komen. Dan maar in één keer goed. ZO!34 is een 100% vrijwilligersorganisatie met circa honderd vrijwilligers en daarbij willen we het ook graag zo simpel en goed mogelijk voor de programmamakers hebben. Daarnaast functioneert ZO!34 ook als een grote kweekvijver voor talent wat vervolgens uitstroomt naar grotere omroepen, zoals RTV Drenthe en Qmusic. Om dat zo laagdrempelig mogelijk te maken zijn we blij dat we de kans kregen om OmniPlayer in onze nieuwe studio's te integreren. De opleidingen en eerste uitzendingen gingen vlekkeloos en de programmamakers zijn razend enthousiast. Met de nieuwe studio's en OmniPlayer is ZO!34 klaar voor de toekomst!”  


Studio ZO!34
“We zijn erg blij dat we met OmniPlayer bij ZO!34 bij kunnen dragen aan de talentonwikkeling voor RTV Drenthe en Qmusic”, aldus Peter van Klei, commercieel directeur van OmniPlayer. “Tijdens onze gesprekken met de medewerkers van ZO!34 merkten we heel duidelijk de wens om hun talentpool klaar te stomen voor andere omroepen. Omdat veel regionale en landelijke zenders inmiddels werken met OmniPlayer, was de keuze snel gemaakt. Het is erg belangrijk voor een omroep om continuïteit te waarborgen binnen hun organisatie. Daarnaast is het voor jonge, getalenteerde radiomakers voor alle partijen van belang om ze snel kennis te laten maken met veelgebruikte features zoals de SmartTrack audio-editor, VoiceTracking en de realtime MixEditor. Hiermee zorg je voor een gestroomlijnde overgang, wat voor beide partijen fijn is.”


Over OmniPlayer:
OmniPlayer uit Hilversum is dé leverancier in Nederland voor radio-automatisering en levert met zijn software een state of the art-product dat alle facetten van radiomaken in zich heeft. OmniPlayer zorgt ervoor dat journalisten sneller items kunnen monteren, dj’s probleemloos een radioshow kunnen presenteren en dat technici ondersteund worden waar nodig en vrijheid behouden wanneer gewenst.

 

Afbeelding: studio ZO!34 in Emmen

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.