Jump to content

3e editie Online Radio Awards nog digitaler 


de redactie

420 views

De organisatie van de Online Radio Awards heeft bekendgemaakt dat er ook dit jaar er weer een feestelijke awardshow wordt georganiseerd. De uitreiking van de Online Radio Awards vindt plaats op dinsdag 6 oktober en is net als afgelopen jaren is onderdeel van Dutch Media Week, hét mediafestival van Nederland dat georganiseerd wordt van 3 t/m 11 oktober. Door de corona-crisis zal de derde editie van de Online Radio Awards er dit jaar wel iets anders uit gaan zien. Nog meer dan voorgaande edities zal de nadruk liggen op online. 


De initiatiefnemers Spreekbuis.nl en verenigde Online Radiostation (v-OR) zien er door de huidige 1,5 meter regels echter geen meerwaarde in om deze editie een complete Online Radio Day te organiseren, met onder meer een congres, expo en netwerkborrel. Ondanks deze beslissing zal uiteraard de uitreiking van de Online Radio Awards ook dit jaar weer spectaculair worden. 


Groei
Op de 101ste verjaardag van radio is goed te merken dat vooral online radio en podcasting niet stilstaat. De populaire podcaster Joe Rogan heeft onlangs een exclusiviteitsdeal gesloten met Spotify voor meer dan 100 miljoen dollar. KINK weet als online radiostation te concurreren met de landelijke zenders. Naast de groei in luisteraars weten adverteerders ook online radio en podcasting steeds steviger te omarmen. Online radio en podcast begint daarmee een volwassen industrie te worden. Voor de 2020-editie is daarom gekozen voor het toepasselijke thema ‘GROEI’.


Er worden ook dit jaar weer Online Radio Awards uitgereikt in de categorieën:

 • Beste online radiostation
 • Beste podcast
 • Beste online presentator/presentatrice
 • Beste online radio ambassadeur

Voor de nieuwe editie zijn er nu al in alle categorieën meer dan 700 partijen toegevoegd. Tot half augustus kunnen makers en het publiek nog niet vermelde online stations, podcasts en presentatoren aanmelden. Vanaf 15 augustus kan het publiek een maand lang op onlineradioawards.nl zelf stemmen op zijn of haar favoriete online radiostation, podcast en presentator. De jury kiest uit de shortlist met de meeste stemmen de winnaars. De shortlist bestaat per categorie uit 5 nominaties. De vakprijs voor ‘beste online radio ambassadeur’ wordt geheel door de jury bepaald.


Jury en uitreiking

 • De jury van de Online Radio Awards 2020 bestaat uit:
 • Peter Contant (Max Magazine/ GOOISCH…als lifestyle/ voorzitter v-OR)
 • Richard Otto (Tens Media/ uitgever van Spreekbuis.nl)
 • Pierre Papa (Radiocoach)
 • Isabelle Brinkman (Stationvoice RTL/ voormalig dj/vj 3FM en TMF)
 • Erik de Zwart (Voorzitter Stichting Top 40 en mediaondernemer)
 • Liedewij Hentenaar (directeur Radio Advies Bureau)
 • Mischa Blok (radio- en podcastmaakster NPO Radio 1)
 • Vincent Bijlo (Cabaretier, podcaster en radio columnist)

De Online Radio Awards zullen op dinsdag 6 oktober in een spetterende (online) show in Beeld en Geluid worden uitgereikt. Kijk voor meer informatie op onlineradioawards.nl.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


 • Blog reacties

  • Hallo Hans,   Ik wist niet dat je hier columns schreef. Vandaag heb ik via de post jouw boek over 100 jaar radio ontvangen en daarna deze column gezien. Ik ben een enorme radiofan en ben blij dat ik dit boek bij Rockart heb besteld. Binnen 2 dagen was het in mijn woonplaats Oberursel in Duitsland. En ik verheug mij al op het lezen en het teruggaan naar vervlogen tijden.   Muzikale groet van   Theo
  • Top Hans. In advertenties van hotels en recreatieparken in die tijd, werden kamers aangeprezen met centrale verwarming en mooie open haarden. Maar vooral door de aanwezigheid van een kleurentelevisie.  Mensen kwamen terug met weer een ervaring rijker.
  • Mooi verhaal weer Hans. Wij kwamen in 1968 in Nederland en moesten hoe dan ook een nieuewe Tv kopen. Kleuren TV is nog even overwogen, maar de bijna 3000 gulden was toch iets te gortig. De zwart/wit kostte nog 400 gulden, het was een wat kleinere uitvoering.   Overigens, in Groningen kon je toch de Duitse TV ontvangen die al veel meer in kleur uitzond?   Op Aruba werd nog niet in kleur uitgezonden. De programmering bestond grotendeels uit Amerikaanse series die al wel he
  • Los Vast begon met Eddy Becker als presentator in 1974. Daarna deed Gert van Brakel (volgens mij geen familie) het een tijdje, vanaf de periode Eddy Becker was al medewerker, in 1981 volgde hij Gert 'Van Brakelenstein' op als presentator. Eerst gewoon op de degelijke 'old school' NCRV-manier vanuit de studio aan de Schuttersweg 8 tot 10 (kan ok 9 zijn), daarna het land in met de scholieren als doelgroep: dorpshuizen en steeds grotere feesttenten,  in '83 Ahoy en daarna steeds groter en De Kuip a


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.