Jump to content

3e editie Online Radio Awards nog digitaler 


de redactie

1149 views

De organisatie van de Online Radio Awards heeft bekendgemaakt dat er ook dit jaar er weer een feestelijke awardshow wordt georganiseerd. De uitreiking van de Online Radio Awards vindt plaats op dinsdag 6 oktober en is net als afgelopen jaren is onderdeel van Dutch Media Week, hét mediafestival van Nederland dat georganiseerd wordt van 3 t/m 11 oktober. Door de corona-crisis zal de derde editie van de Online Radio Awards er dit jaar wel iets anders uit gaan zien. Nog meer dan voorgaande edities zal de nadruk liggen op online. 


De initiatiefnemers Spreekbuis.nl en verenigde Online Radiostation (v-OR) zien er door de huidige 1,5 meter regels echter geen meerwaarde in om deze editie een complete Online Radio Day te organiseren, met onder meer een congres, expo en netwerkborrel. Ondanks deze beslissing zal uiteraard de uitreiking van de Online Radio Awards ook dit jaar weer spectaculair worden. 


Groei
Op de 101ste verjaardag van radio is goed te merken dat vooral online radio en podcasting niet stilstaat. De populaire podcaster Joe Rogan heeft onlangs een exclusiviteitsdeal gesloten met Spotify voor meer dan 100 miljoen dollar. KINK weet als online radiostation te concurreren met de landelijke zenders. Naast de groei in luisteraars weten adverteerders ook online radio en podcasting steeds steviger te omarmen. Online radio en podcast begint daarmee een volwassen industrie te worden. Voor de 2020-editie is daarom gekozen voor het toepasselijke thema ‘GROEI’.


Er worden ook dit jaar weer Online Radio Awards uitgereikt in de categorieën:

 • Beste online radiostation
 • Beste podcast
 • Beste online presentator/presentatrice
 • Beste online radio ambassadeur

Voor de nieuwe editie zijn er nu al in alle categorieën meer dan 700 partijen toegevoegd. Tot half augustus kunnen makers en het publiek nog niet vermelde online stations, podcasts en presentatoren aanmelden. Vanaf 15 augustus kan het publiek een maand lang op onlineradioawards.nl zelf stemmen op zijn of haar favoriete online radiostation, podcast en presentator. De jury kiest uit de shortlist met de meeste stemmen de winnaars. De shortlist bestaat per categorie uit 5 nominaties. De vakprijs voor ‘beste online radio ambassadeur’ wordt geheel door de jury bepaald.


Jury en uitreiking

 • De jury van de Online Radio Awards 2020 bestaat uit:
 • Peter Contant (Max Magazine/ GOOISCH…als lifestyle/ voorzitter v-OR)
 • Richard Otto (Tens Media/ uitgever van Spreekbuis.nl)
 • Pierre Papa (Radiocoach)
 • Isabelle Brinkman (Stationvoice RTL/ voormalig dj/vj 3FM en TMF)
 • Erik de Zwart (Voorzitter Stichting Top 40 en mediaondernemer)
 • Liedewij Hentenaar (directeur Radio Advies Bureau)
 • Mischa Blok (radio- en podcastmaakster NPO Radio 1)
 • Vincent Bijlo (Cabaretier, podcaster en radio columnist)

De Online Radio Awards zullen op dinsdag 6 oktober in een spetterende (online) show in Beeld en Geluid worden uitgereikt. Kijk voor meer informatie op onlineradioawards.nl.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
 • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.