Jump to content

Omroep Bo en Omroep West verstevigen samenwerking


de redactie

237 views

Bo, de omroep van de Bollenstreek, en Omroep West hebben hun samenwerking verlengd. Beide omroepen hebben afgesproken tot zeker december 2023 door te gaan om samen journalistieke verhalen te maken.


Sterker nog: de intensiteit van de samenwerking wordt uitgebreid. Vanaf nu is dagelijks een verslaggever van Omroep West samen met de redactie van Bo aan de slag om voor online, radio en televisie de verhalen in de Bollenstreek op te tekenen. Tot voor kort was dit beperkt tot twee dagen in de week. Deze verslaggever werkt voor beide omroepen, de verhalen zijn op alle platforms van die omroepen te zien.


De uitbreiding van de samenwerking komt tot stand dankzij een extra subsidie van het ministerie van OCW. Daardoor kunnen beide omroepen over de gemeentes Noordwijk, Teylingen, Lisse en Hillegom nog vaker verslag doen.


Omroep Bo en de regionale Omroep West werken nu een paar jaar samen. Deze samenwerking heeft een open karakter en is gestoeld op wederzijds vertrouwen en het open uitwisselen van informatie. Zodat het publiek door zowel de lokale omroep als de regionale omroep zo optimaal mogelijk wordt geïnformeerd. Onderdeel van het samen optrekken is dat Bo het lokale netwerk deelt en Omroep West onder meer opleidingen, kennis en kunde levert.


“Dit helpt ons als omroep echt verder,” aldus hoofdredacteur Ard Zandbergen van Bo. “Op deze manier versterk je de lokale omroep en kun je onze inwoners prachtige verhalen voorschotelen.” Bij Omroep West is hoofdredacteur Henk Ruijl evenzeer opgetogen. “Dankzij Bo zit Omroep West beter dan ooit in de Bollenstreek. Dat is voor het vergaren van de feiten en het vertellen van verhalen geweldig.” Omroep West wil graag de lokale en regionale journalistiek sterker maken en is spil in een web van lokale en regionale organisaties. Ruijl: “Zo bied je met elkaar een sterk antwoord op verschraling in de journalistiek.”


Omroep West nam in 2015 het initiatief om intensiever te gaan samenwerken met lokale omroepen. Daartoe werd het Regionaal Nieuws Netwerk (RNN) opgericht. Eerder zijn al samenwerkingen opgezet tussen Omroep West en WOS Media (Westland), Studio Alphen, Sleutelstad (Leiden), Den Haag FM en Midvliet FM (voor Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Stompwijk). Met Bo bestond de samenwerking al even en die wordt dus nu verlengd en geïntensiveerd.


Het contract waarin de samenwerking wordt bezegeld is afgelopen week ondertekend door Peter Vente namens Bo en directeur Gerard Milo van Omroep West.


Afbeelding: v.l.n.r. Henk Ruijl - hoofdredacteur Omroep West, Gerard Milo - Alg. Directeur Omroep West, Peter Vente - Voorzitter Bo en Ard Zandbergen - Hoofdredacteur Bo (foto Willem Krol)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.