Jump to content

Nieuw op Studio Brussel dit najaar


de redactie

348 views

Vandaag start het nieuwe radioseizoen op Studio Brussel. De zender schiet stevig uit de startblokken, met vertrouwde stemmen, nieuwe gezichten en jong talent. Zo hoor je bij Michèle Cuvelier elke ochtend een andere stem om mee wakker te worden en gaat Flo Windey online op zoek naar antwoorden die ze zich tijdens het scrollen op het internet stelt. 's Avonds laat mag Sander Vandenhende voor het eerst zijn ding doen op de radio. Een overzicht van de nieuwigheden.


Michèle Cuvelier
Michèle Cuvelier (28) blijft op post van 06:00 tot 09:00 uur, maar krijgt dit najaar elke dag ander gezelschap. Dat worden afwisselend Thomas Huyghe, de Nederlandse zangeres Merol, Pedro Elias, Compact Disk Dummies-frontman Lennert Coorevits en zangeres Meskerem Mees.

 

Michèle Cuvelier: "Ja jongens, ik heb mijn bubbel van vijf gekozen. Ik sta vanaf nu op met vijf vrienden. Én met jou. En daar heb ik megaveel zin in!"
Thomas Huyghe: "Ik wil de 'och' terug in 'ochtend' steken."
Merol: "Ik kijk er enorm naar uit om de Belgische luisteraars van Studio Brussel te helpen bij het grootst noodzakelijke kwaad van het leven: opstaan."
Pedro Elias: "Ik heb zoveel spijt dat ik ja heb gezegd. Want nu moet ik elke woensdag heel vroeg opstaan."
Lennert Coorevits: "Ik ben klaar om weer aan wat heilige muzikale huisjes te rammelen."
Meskerem Mees: "Ik ben eigenlijk echt geen vroege vogel, maar voor de Studio Brussel-luisteraars en Michèle wil ik dat wel proberen."


faqda met Flo Windey
Om naar uit te kijken: faqda, een nieuwe YouTube-videoreeks met Flo Windey (24). In faqda gaat Flo iedere week op zoek naar antwoorden die ze zich tijdens het scrollen op het internet stelt. Vragen die je niet meteen in normale FAQ-lijsten terugvindt maar er volgens Flo wel in thuis horen. Moet een studentendoop altijd zo voos zijn? Wat is dat met die 'sucking vibrator’? En waarom zijn mijn LGBTQ+-vrienden bang?


Flo Windey: "In mijn hoofd stel ik mij vaak vragen, maar als ik op zoek ga naar antwoorden zie ik ze nergens staan in de FAQ-lijsten. Alsof de dingen die jongeren willen weten, of mee worstelen, onbeantwoordbaar zijn. faqda, ik wil antwoorden."


Fien en Joris vieren tot zeven
Tot de terugkomst van Eva de Roo en haar nieuwe rechterhand hoor je Fien Germijns (25) en Joris Brys (31) elke weekdag van 16:00 tot 19:00 uur op Studio Brussel. En daarmee is alles gezegd, of niet.


Fien Germijns en Joris Brys: "Om vier uur is je laatste hersencel waarschijnlijk aan het uitdoven. Dus bieden wij graag een dagelijkse service aan om je klaar te stomen voor het leukste gedeelte van de hele dag. Ge moogt naar huis gaan! Wij maken thuiskomen als een pita na een dronken avond: heerlijk."


Sander en beter
Van maandag tot en met donderdag duikt Sander Vandenhende (22) met zijn wekelijkse gast kop vooruit de laatavond in, zoekend naar dingen die het daglicht niet mogen zien. Hun gedacht zeggen over de voorbije dag en in één moeite door ook een voorspelling doen voor de komende dertig jaar? Mijmeren over krokante zakdoeken, beslissen over choco op de augurken (ja/nee/veel) en de dissectie van die 'kutplaat' van The Killers? Na 22:00 uur mag alles.


Sander Vandenhende: "Vanaf 22:00 uur wordt alles pas écht interessant: 'Wonderwall' meekwelen, cavia's koppelen op de radio of wildkakken. Allemaal leuker in het donker."


Jong talent in het weekend
Voor het weekend geeft Studio Brussel de microfoon aan jonge radioveulens Hannelore Van Besouw (25) en Margaux Amant (20). Hannelore presenteert voortaan De Tijdloze op zaterdag van 07:00 tot 10:00 uur. Margaux neemt aansluitend over voor De Afrekening van 10:00 tot 12:00 uur. Voor De Tijdloze op zondag worden de luisteraars vergezeld door ancien en radiorots in de branding Roos Van Acker.


Nog nieuw
Studio Brussel maakte eerder al bekend dat vanaf vandaag 7 selectors elke avond hun favoriete muziek delen;
Op zondag keert duyster weer terug tussen 22:00 uur en middernacht;
Ondertussen gaat Stijn Van de Voorde dit najaar op zoek naar De King of Pop (m/v/x).


Afbeelding: Michèle Cuvelier (foto Studio Brussel)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.