Jump to content

Trijntje Oosterhuis onderscheiden met 100% NL Oeuvre Award


de redactie

457 views

Trijntje Oosterhuis is vanmorgen geëerd met een 100% NL Oeuvre Award. De nietsvermoedende zangeres werd tijdens de ochtendshow van 100% NL verrast door collega, maar bovenal goede vriendin, Candy Dulfer. Afgelopen jaar vierde Trijntje haar 25-jarig jubileum en bracht een Nederlandstalige album uit. Het is de elfde keer dat 100% NL de oeuvre award uitreikt. Voorgaande jaren werden o.a. Ilse DeLange, Marco Borsato en Krezip geëerd voor hun bijdrage aan de Nederlandse popmuziek.
  
"Dit is voor alles wat je hebt gedaan, en je bent nog zo jong maar je hebt ook al zo veel gedaan!” Licht Candy Dulfer toe. "We zagen elkaar gisteren nog, maar volgens mij had je niets door, dus de verrassing is goed gelukt!"

 

"Wat lief en wat ontzettend leuk! Helemaal te gek! ” reageerde een enthousiaste Oosterhuis. “Ik ben helemaal perplex! En dat terwijl ik net aan het vertellen was hoe geweldig het was om met Candy mee te mogen reizen begin jaren '90, waar alles is begonnen. Ik denk bijna, waar heb ik het aan te danken. Maar het is absoluut welkom.”  


Het juryrapport meldt: ‘Trijntje Oosterhuis is één van de meest veelzijdige en talentvolle zangeressen van Nederland. Afgelopen jaar vierde ze haar 25-jarig jubileum met een groots jubileumconcert in Ziggo Dome. Ook bracht ze haar nieuwe album uit, geheel Nederlandstalig. Ze werkte daarvoor samen met gevestigde namen én jong talent. 'Dit Is Voor Mij', zoals het album heet, werd dan ook lovend ontvangen door de luisteraars van 100% NL.’  
 
Dit is de elfde keer dat 100% NL een Oeuvre Award uitreikt. Artiesten als Marco Borsato, Ilse DeLange en BLØF werden al eerder geëerd vanwege hun oeuvre. Afgelopen jaar ging de award naar Krezip, de band die na bijna tien jaar stilte een geslaagde comeback maakte.


Top van de Nederpop
De hele maand september zet 100% NL het állerbeste van de Nederlandse popmuziek in de schijnwerpers tijdens de Top van de Nederpop. Naast dat Nederlandse popartiesten dagelijks te gast zijn in de nieuwe ochtendshow op 100% NL, zijn niemand minder dan Ilse DeLange, Suzan & Freek, Miss Montreal en Nick & Simon ieder een week lang 'zenderbaas'. De artiesten maken een week lang content voor de zender, zowel on air als online. Zo zetten ze hun favoriete nederpoptrack op de playlist, maken op vrijdag een eigen programma én geven een live performance op radio weg. Verder maken de luisteraars van 100% NL kans op een intiem huiskamerconcert van de zenderbazen en '100 seconden met', waarbij in een FaceTime gesprek van 100 seconden alles gevraagd mag worden. De Top van de Nederpop, dat voor het derde jaar in september te horen is op 100% NL, wordt afgesloten met de Nederpop Top 50, dé Nederpoplijst die wordt samengesteld door luisteraars.


Trijntje Oosterhuis met Candy Dulfer (foto 100% NL)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.