Jump to content

Podcastserie BinnensteBuiten: Het geluid van de kwakende kikkers


de redactie

147 views

Het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten presenteert dit najaar maandelijks een nieuwe podcastserie: Het geluid van de Nederlandse natuur. Met deze maand het thema: Het geluid van de kwakende kikkers (te beluisteren vanaf woensdag 14 oktober om 09.00 uur).
 

Op de grens met België, in de bossen bij Baarle-Nassau, bezoeken we beekdal Het Merkske met boswachter Ecologie Joey Braat van Staatsbosbeheer. Hier waan je je in een 19e-eeuws karakteristiek landschap vol authentieke, kronkelende stille beekjes en poelen. Een plek met houtsingels, bramenwalletjes en bloemrijke graslanden. De perfecte plek voor een ontmoeting met de groene kikker én de boomkikker die het graag tegen elkaar opnemen in de strijd om het mooiste vrouwtje.
 

De BinnensteBuiten podcast biedt iedereen een unieke audio-ervaring middels 3D geluid. Met je oortjes of koptelefoon ervaar je het geluid alsof je middenin de natuur staat. Het geluid van natuur en dieren brengt je tot rust en is een échte zen-ervaring.
 

De podcastserie is een samenwerkingsverband met het Bartiméus Fonds. Het Bartiméus Fonds zet zich in voor een inclusieve samenleving, waarin mensen met een visuele beperking voluit kunnen meedoen en het leven kunnen leiden dat bij hen past.


Mensen die slechtziend of blind zijn komen vaak minder makkelijk in de natuur en missen daardoor unieke ervaringen als een vogelconcert, het geluid van een boerderij, kwakende kikkers of regen. Middels deze unieke innovatieve geluidstechnieken kunnen zij toch de natuur ervaren en er verbinding mee maken. KRO-NCRV vindt het belangrijk om ook voor deze groep een verschil te maken.
 

De podcast is te beluisteren via BinnnensteBuiten.tv, iTunes, Google Play, Spotify en Stitcher.
 

  • 14 oktober: Het geluid van de kwakende kikkers,
  • 18 november: Het geluid van de Markerwadden,
  • 16 december: Het geluid van de regen.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.