Spring naar bijdragen

Radio 2 maakt een 'statusupdate' van de digitale revolutie


de redactie

481 weergaven

We zijn allemaal online verbonden... maar verstaan we de digi-taal eigenlijk wel? Radio 2 maakt volgende week een 'statusupdate' van de digitale revolutie. Waar staan we met onze technologie vandaag, en waar gaan we naartoe? Met What's next maakt Radio 2 een week lang de digitale balans op in De Inspecteur, De Madammen en Spits.


What's next op radio
Van vriendschapsfraude over cyberveiligheid, ook onder het digitale gras dreigen er fraudeurs en adders te zitten. Wat is een goed paswoord en wat is die befaamde tweestapsverificatie nu eigenlijk? Inspecteur Sven Pichal zoekt het uit en geeft de luisteraars praktische tips. Maar ook: wat heeft de digitale revolutie ons al allemaal gebracht als consumenten? Kan iedereen wel mee met alle technologie zoals apps, en lopen consumenten geen zaken mis?


De Madammen ontrafelen dan weer de geheimen van Instagram (hoe krijg je ontzettend veel volgers en hoeveel verdient een influencer?). Ze hebben het over zelfrijdende auto's en andere toekomstige technologieën die eraan zitten te komen.


David Van Ooteghem onderzoekt in Spits hoe ver het staat met de spitstechnologie bij ons. Nemen computers al onze jobs over? Gaan we met z'n allen op de maan wonen? Leiden we straks een luilekkerleventje omdat robots onze taken overnemen of maken we binnenkort organen in een labo? David stuurt ook reporters uit om een kijkje te nemen achter de schermen van onze Belgische innovatieve tech-bedrijven.


"Wilt ge eerst eens kijken naar mijne gsm?"
Op radio2.be wordt volgende week meteen ook dé grootste frustratie van een familiebezoek aangepakt: het "Wilt ge eerst eens kijken naar mijn gsm/tablet/computer?"-halfuur. Dat beruchte eerste halfuur dat jongeren bij hun ouders, tante, nonkel of grootouders binnenstappen en waar die laatsten een device in hun handen steken waar een technisch probleem mee is. Meestal is dat probleem zelfs niet zo ingewikkeld maar gaat het om een smartphone die 'vol' zit, een paswoord dat vergeten is of een bestand dat niet doorgestuurd raakt. Radio 2 to the rescue: surf naar radio2.be en de Radio 2-socials voor eenvoudige handleidingen van de meest voorkomende problemen en start een familiefeest weer zoals het écht moet: met gezelligheid, een drankje en een ongepaste vraag over je privéleven.


What's next: van maandag 19 tot en met vrijdag 23 oktober op Radio 2, via de Radio 2-app, de Radio 2-socials en radio2.be.


Afbeelding: Sven Pichal (foto Radio 2)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.