Jump to content

Sander de Heer lanceert allereerste Podcast over podcasts


de redactie

126 views

Wat is een podcast? Hoe verdien je er geld mee? Wat kost het? En hoe begin je? Presentator en podcaster Sander de Heer wil een eind maken aan de wildgroei van slecht klinkende, te makkelijk gemaakte podcasts en helpt makers nu met 'De Podcast Podcast'.


Een podcast is volgens De Heer allang veel meer dan kroegpraat met een microfoon erbij. “Fantastisch dat merken, bedrijven, instellingen en zelfstandige makers zien dat audio op een unieke manier informatie kan verstrekken. Maar je moet wel weten hoe het werkt!”. In 'De Podcast Podcast' geeft Sander, op basis van al zijn ervaring bij de radio, tips aan nieuwe makers aan de hand van voorbeelden uit het rijke audioaanbod dat er momenteel al is.


In 'De Podcast Podcast' leer je in vier afleveringen alles over vorm, opname, format, promotie en het verhaal dat je wil vertellen in je eigen podcast. De Heer drukt makers op het hart om vooral goed na te denken op wat voor manier je luisteraars vanaf de eerste minuut meeneemt in je eigen nieuwsgierigheid, emotie en verwondering. “Een luisteraar wil een écht verhaal horen en kiest niet voor een podcast als je daar de aanbiedingen van de week gaat voorlezen. Het is dus lastig om als bedrijf of commercieel merk een lang, geloofwaardig verhaal te vertellen, maar er zijn al genoeg voorbeelden waar dit wel is gelukt." De Heer geeft tientallen voorbeelden van diverse podcasts uit binnen- en buitenland ter inspiratie. Ook leuk voor al die miljoenen Nederlanders die horen dat de podcast 'helemaal in' is, maar geen idee hebben wat ze moeten luisteren.


De Podcast Podcast is te luisteren via Google, Apple en Spotify.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.