Jump to content

Ode aan de guilty pleasure in De Klassieken op NPO Radio 4


de redactie

262 views

Het wordt swingen en dansen aanstaande vrijdag in de studio van De Klassieken op NPO Radio 4. Op 11 december staat het AVROTROS-programma volledig in het teken van guilty pleasures. James Last, Waldo de los Rios, Berdien Stenberg, Thijs van Leer, Louis van Dijk, Tom Parker en Chris Hinze maken voor een ochtend de dienst uit op NPO Radio 4. Ab Nieuwdorp brengt samen met Berdien Stenberg, voor één keer zijn co-host, een ode aan de artiesten die bij velen de liefde voor klassieke muziek hebben aangewakkerd. Stemmen kan vanaf vandaag tot donderdag 10 december via nporadio4.nl/guiltypleasures. 
 
De namen van grote componisten als Bach, Beethoven en Brahms zijn alom bekend, maar de eerste kennismaking met hun meesterwerken is misschien wel ongemerkt gegaan. Popnummers die de hitlijsten bestormden maakten dankbaar gebruik van de pakkende melodielijnen. Bij de vorige editie van de Guilty Pleasures lijst werden de vaste luisteraars verrast door de vele populaire bewerkingen van de muziekstukken en genoten de nieuwe luisteraars van de originele klassieke stukken die ze alleen als sample of bewerking kenden. De Guilty Pleasures lijst is dan ook een feest van herkenning, ontdekking, nostalgie en verbinding. 


Ab Nieuwdorp: “Ik vind het heel bijzonder dat ik tijdens de uitzending word bijgestaan door Berdien Stenberg. Rondo Russo van Berdien is namelijk mijn absolute favoriete guilty pleasure. Ik heb dit nummer op de basisschool eens vol overgave op mijn dwarsfluit uitgevoerd bij een playbackshow. Het wordt dus ook zeker voor mij een nostalgische en feestelijke uitzending.”  Bekijk hier hoe Ab Nieuwdorp zich voorbereidt op de Guilty Pleasures Lijst. 


Onder anderen Francis van Broekhuizen en Lucie Horsch delen hun guilty pleasure in de uitzending.  


Het feest houdt gelukkig niet op na 11 december, want tot kerst klinkt iedere dag één Guilty Pleasures Kerstplaat  in De Klassieken. Ook hiervoor kunnen luisteraars suggesties aanleveren.  


De Klassieken is elke werkdag van 09:00 uur tot 12:00 uur te beluisteren bij AVROTROS op NPO Radio 4. 


Afbeelding: Ab Nieuwdorp (foto AVROTROS)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.