Spring naar bijdragen

Ennio Morricone op 1 in NPO Radio 4 Filmmuziek Top 50


de redactie

1170 weergaven

Ennio Morricone staat met de soundtrack van Once Upon a Time in the West op de eerste plaats van de NPO Radio 4 Filmmuziek Top 50. De nummer 2 is Schindler’s List van John Williams, die vorig jaar de lijst aanvoerde. De derde plek is voor Hans Zimmer met de muziek van Pirates of the Caribbean. De Filmmuziek Top 50 wordt vrijdag 5 maart van 12.00 tot 18.00 uur uitgezonden op NPO Radio 4.
 

De lijst telt dit jaar vijf soundtracks die er nooit eerder in stonden. De hoogste nieuwe binnenkomer is Aram Katsjatoerjan met The Onedin Line (Spartacus) op positie 33. De andere nieuwkomers zijn John Williams met Saving Private Ryan op 44, Les Uns et les Autres van Michel Legrand op 48, Hans Zimmer met The Dark Knight Rises op 49 en Monty Norman staat op nummer 50 met de James Bond Theme Dr. No.

 
Stijgers
De grootste stijger is Once Upon a Time in America van Ennio Morricone: de soundtrack klimt met dertien plaatsen naar nummer 26. Mike Oldfield wint met The Exorcist (Tubular Bells) negen plekken en staat nu op 25. Turks Fruit van Rogier van Otterloo en The Sound of Music van Richard Rodgers stijgen zes plekken en staan nu respectievelijk op 20 en 27.


Hofleveranciers
John Williams staat dit jaar met maar liefst acht noteringen in de Filmmuziek Top 50, op de voet gevolgd door Hans Zimmer met zeven werken. Ennio Morricone is vier keer vertegenwoordigd.


Uitzending
De Filmmuziek Top 50 wordt vrijdag 5 maart van 12:00 tot 18:00 uur uitgezonden op NPO Radio 4. De presentatie is in handen van Jet Berkhout, Sander Zwiep en Carine Lacor. De lijst is samengesteld door de luisteraars, die in aanloop naar de NPO Radio 4 Filmmuziek Top 50 konden stemmen op hun favoriete soundtracks. De complete lijst is te vinden op nporadio4.nl/filmmuziek.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.