Jump to content

Volg Mustii's avonturen in Malmö: VRT's ondersteuning voor het Eurovisiesongfestival


de redactie

166 views

De 68e editie van het Eurovisiesongfestival staat voor de deur en onze Belgische trots wordt vertegenwoordigd door singer-songwriter Mustii, gekozen door RTBF, met zijn nummer "Before the party's over". Volg zijn reis naar het Zweedse Malmö nauwlettend via verschillende VRT-kanalen en beleef het Eurovisiesongfestival voor én achter de schermen.


VRT 1
Op VRT 1 ben je erbij vanaf het begin tot het einde van het Eurovisiesongfestival. De festiviteiten starten al op zaterdag 27 april en 4 mei met "Het grote Songfestivalfeest", een tweedelige uitzending opgenomen in de Ziggo Dome in Amsterdam in november 2023. Naast vele oud-deelnemers en winnaars, waaronder Måns Zelmerlöw, Ruslana, en The Roop, zal ook onze eigen Gustaph optreden met "Because of you". Deze muzikale spektakels worden van voice-over voorzien door Peter Van de Veire.


Zowel de halve finales op dinsdag 7 mei en donderdag 9 mei (met onze Belgische kandidaat Mustii) als de finale op zaterdag 11 mei zijn live te volgen op VRT 1 en via VRT MAX. Peter Van de Veire, kenner van het Eurovisiesongfestival, voorziet elke uitzending van professioneel commentaar, voorafgegaan door een korte update uit Malmö in "Hello Malmö".


Op zondag 28 april en 5 mei wordt de tweedelige documentaire "ABBA: against the odds" uitgezonden, terwijl op woensdag 8 mei "Mustii, de weg naar Malmö" te zien is, een intieme kijk op onze Belgische kandidaat Mustii.


Online - VRT MAX en VRT 1: exclusieve video's en punten uitdelen
Op VRT MAX en sociale media van VRT 1 vind je exclusieve video's achter de schermen, updates over Mustii en commentator Peter Van de Veire. Ook op vrtmax.be/scoreblad kan je live punten geven op outfit, act en nummer tijdens de uitzending.


Radio2
Op Radio2 kan je zowel online als op de radio genieten van Songfestivalklassiekers en quizzen, waaronder de Radio2 top2000 kwis en speciale uitzendingen op vrijdag 10 mei en zaterdag 11 mei.


MNM
MNM organiseert samen met Kinepolis Eurovision watchparties op zaterdag 11 mei in Hasselt, Gent, Antwerpen en Brussel, en houdt de luisteraars op de hoogte van de laatste updates over Mustii en het festival.


VRT NWS
Vanuit Malmö zal Gianni Paelinck de verslaggeving over het Eurovisiesongfestival verzorgen voor VRT NWS op verschillende platformen.


Het Eurovisiesongfestival belooft weer een onvergetelijk evenement te worden, en met de steun van VRT kan je het helemaal beleven, van voorbereiding tot eindresultaat.


Afbeelding: Peter Van de Veire en Mustii (foto VRT)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.