Spring naar bijdragen

AVROTROS, Politie en OM lanceren opsporing verzocht-podcast ‘de moord op de indiaan’


de redactie

1032 weergaven

10 juni 1999. De laatste dag van de Kosovo-oorlog èn de laatste dag dat de 47-jarige Hans Schonewille uit Leiden nog in leven werd gezien. Hij nam die avond na een telefoontje thuis afscheid van zijn vrouw en vertrok met zijn auto. De volgende ochtend werd Hans doodgeschoten aangetroffen op een afgelegen parkeerplaats in Aarlanderveen. De zaak is nog altijd niet opgelost. Wie vermoordde Hans Schonewille, bijgenaamd ‘de Indiaan’? Die vraag staat centraal in een nieuwe podcastserie van Opsporing Verzocht.
       
‘De Indiaan’
Hans Schonewille was onder meer door zijn werk in de horeca en zijn rol in de illegale lotto een bekend figuur in Leiden, waar velen hem destijds kenden als ‘de Indiaan.’ In de 6-delige podcastserie vertellen onder andere de vrouw, zoon, kleinzoon en broer van Hans over de impact die de onopgeloste moord nog steeds op hun leven heeft. Rechercheurs van toen en nu gaven journalisten Babs Assink en Lammert de Bruin (makers van de podcastseries ‘De Showbizzmoord’ en ‘Mathilde’s Mysterie') daarnaast een inkijk in het onderzoek en sporen. 


Lammert de Bruin: “Het is een hele interessante zaak over een man met een bijzonder verhaal. Het leven van Hans Schonewille zou zo uit een spannend jongensboek kunnen komen. Hij begaf zich in verkeerde kringen en handelde in schimmige zaakjes. Toch was hij meer dan alleen een crimineel. Na zijn dood bleef zijn familie dan ook achter met een heleboel onbeantwoorde vragen. Hopelijk kunnen we met de podcast bijdragen aan het oplossen van deze zaak.” 

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.